Tuttuuum! – Kütüphaneler Haftası

kütüphaneler haftası

Merhaba Okurcan. Nasılsın? Ben de iyiyim teşekkür ederim. Az daha gecikiyordum. Hemen yola çıkalım. Neler oldu yolda anlatırım. Bugün TUT LİMANI’ na gidiyoruz.

Buraya gelirken bir grup çocukla karşılaştım. Kütüphaneden geliyorlarmış. Biliyorsun her yıl Kutuphaneler Haftası’nı kutluyoruz. Kütüphaneler Haftası’nda kitap okumanın önemi çeşitli etkinliklerle çocuklara anlatılıyor.

Elindeki kitaplar kimin Okurcan? Sende mi bu hafta kütüphaneye gittin. Kitap okumayı sevdiğini biliyorum Okurcan. Ben de giderim kütüphaneye. Kütüphaneleri çok severim. Oradaki kitaplardan alıp okumak çok hoşuma gidiyor. Kitapları ödünç alıp okuyunca geri götürüyorum. Ama kitapları okurken hiç yıpratmıyorum. Sen de mi öyle yapıyorsun? Tabii okuduğumuz kitapları yıpratmamamız gerekir. Çünkü bizden sonra başka çocuklar alıp okuyor o kitapları.

Bak Okurcan, limana geldik. Oradaki binayı mı soruyorsun? O bina bir kütüphane. Resfebe Kütüphanesi. Evet, hayli ilginç değil mi? O kütüphaneyi çocuklar gelip resfebe yapsınlar diye Gülçin teyzem kurdu. Orada resfebe ile ilgili kitaplar da var. Kütüphane içindeki kitaplardan ödünç alabilirsin tabii ki Okurcan.

Kütüphaneyi gezmek için sabırsızlandığını biliyorum ama önce limandaki resfebeleri çözmemiz gerekiyor. Hadi zaman kaybetmeden gidelim. İşimiz bitince kütüphaneyi gezeriz. Bak burada kuralımız yazıyor. Daha önceki kuralları hatırlıyor musun Okurcan?

Kural 23: Resfebede bazen heceler veya harfler ataşla tutturulmuş bir kâğıt üzerine yazılmış olabilir. Bu durumda yazılı olan hece veya harflerden önce tut kelimesini söyleyerek okuyunuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*