Bitkilerin Gizli Dünyası – 2021/07

ağaç bitki

Merhaba Can Kardeş!

Bahçıvan not defterinde bitkileri anlamak için önce dillerini bilmek gerekir diyor. “Bitki nasıl konuşabilir ki?” dediğini duyar gibiyim. Not defterinin ilerleyen sayfalarında da göreceksin, kainattaki her şey konuşur.

Daha önce hiç ormana gidip tabiatın sesini dinledin mi? Kuş cıvıltıları ve diğer hayvanların sesleri dışında oldukça sakin gözükür. Ama ayaklarının altında çok daha farklı bir dünya yatar. Nebatat kendi arasında gizlice konuşup fısıldaşır, besinlerini paylaşır ve yardımlaşır. Ağaçların ve diğer bitkilerin kökleri yerin altında devamlı irtibat halindedir. Anne ağaçlar yavrularını kökleri aracılığıyla beslerler. Zararlı bitler bir bitkiyi sardığında diğer bitkilere hemen yeraltından haber gönderilir, böylece diğerleri de savunmaya geçerler.

Kainattaki her şey gibi bitkiler de yardımlaşma ve dayanışma ile yaşarlar. Onlardan öğrenecek çok şeyimiz olduğu kesin. Ne dersin?

Aşağıdaki video İngilizce olsa da harika animasyonlarıyla da konuyu muhteşem şekilde anlatıyor, izlemeni tavsiye ederim :).

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*