Hayvanların gizemli dünyası (Kaplumbağa)

Kaplumbağa Karekabuk heyecanla arkasına baktı. “Görünürde kimse yok. Bize yetişmeden sürprizimizi yapabilir miyiz acaba?” Anne kaplumbağa yavru kaplumbağa Karekabuğu sırtına aldı. Böylece daha gerilerde kalan diğer kaplumbağaları daha iyi görebilecekti. Annesinin kabuğunun üstünde iyice gerildi, gözlerini kıstı… Daha iyi görebilmeyi umuyordu.

Kaplumbağaların çantalarından yansıyan ışıklar aslında çok da uzakta olmadıklarının işareti idi. Daha hızlı olmalıydılar. Karekabuğun bu telaşının nedeni Dörtgenkabuk ile ilgiliydi. Arkadaşı Dörtgenkabuk abur cuburu fazla kaçırınca içindeki zararlı maddeler yüzünden kabuğunun şekilleri bozulmuştu. Dörtgenkabuk o kadar çok üzülmüştü ki.

Doktor 3 ay boyunca abur cubur yemezse güzelim şekillerin tekrar eski haline dönebileceğini söylemişti. Karekabuk annesi ile birlikte kaplumbağaların en sevdiği yiyeceklerden olan ebegümecinden nefis bir tatlı yapmıştı. Sağlıklı ebegümeci bitkisinden yapılmış tatlıyı Dörtgenkabuk gelmeden okuldaki sırasına bırakıp sürpriz yapmak istiyordu. Acele acele annesine seslendi:

“Anne keşke Dörtgenkabuk yolunu şaşırsa da geç kalsa, biz de ondan önce varsak, ne kadar başarılı olacağız.” Annesi şaşırmıştı. “Başkalarının yaptığı hata nedeniyle senin bu yolu ondan önce tamamlaman başarı olmaz. Düşünsene yolunu şaşıran Dörtgenkabuk bir de bunun için üzülür. Onun hataları ile değil senin doğru yolda dümdüz ilerlemenle bu sürprizi yetiştirmen başarı olur” dedi.

Karekabuk doğru yolda oyalanmadan, yolun kenarında onu çeken seslere, renklere bakmadan annesi ile ilerlemeye devam etti. Kimsenin hata yapmasını, şaşırmasını beklemedi. Çabalarının sonucunda okula Dörtgenkabuk gelmeden vardı. Sırasının üstüne geçmiş olsun notu ile birlikte annesiyle birlikte yaptığı ebegümeci tatlısını bıraktı. Böylece arkadaşı Dörtgenkabuk abur cuburu bırakıp yediği sağlıklı yiyeceklerle güzelim şekillerine kavuşabilecekti.

Anne ve yavru kaplumbağa origamilerini katlayın. Kabuklarına kare ,üçgen ve dörtgen şekiller çizin. Başarılı olmak için neler yapıyorsun düşün, anlat, yaz ya da çiz.

kaplumbağa

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*