Hayvanları koruma görevlisi olmak ister misin?

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim. Bu ayki sayımızda 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü işlemek istedim. Patili dostlarımızla ilgili farkındalık oluşturmak, hayvan haklarını gündeme getirmek, avcılık sebebiyle nesli tükenmekte olan türleri konuşmak, beslenme ve korunma ihtiyaçları için neler yapabileceğimize karar vermek ve harekete geçmek için çok önemli bir gün.

Malzemeler

  • Kedi maması
  • Ambalaj poşeti
  • Yaka kartı
  • Zımba
  • Makas

hayvanları koruma

1) Öncelikle bugün hepimizi “Hayvanları Koruma Görevlisi” ilan ediyorum. Tüm minik dostlarımızı koruyup kollayacağız, besleyeceğiz ve bunun için arkadaşlarımızı da teşvik edeceğiz olur mu? Hayvan Koruma Görevlisi yazan bir yaka kartı hazırlayıp ismimiz ile boynumuza asıyoruz. Bu yaka kartı askılığını kırtasiyelerden temin edebilirsiniz.

hayvanları koruma

2) Daha sonra kedi ya da köpek mamalarımızı masamıza alalım.

hayvanları koruma

3) İstediğimiz ebattaki şeffaf ambalaja bir patiyi doyurabilecek miktardaki mamayı dolduralım.

hayvanları koruma

4) Görselini internetten çok rahatlıkla bulabileceğiniz bu yazıların çıktısını alalım: ”Sen de dünyamızı paylaştığımız sevimli dostlarımızı beslemek ister misin?”

Dilerseniz hazır görsel kullanmak yerine kendi el yazınızla rengarenk de yazabilirsiniz.Bence çok da şirin olur.

hayvanları koruma

5) Görselleri makasla çizgilerin üzerinden kesip ikiye katlayalım ve mama poşetimize zımbalayalım. Bu şekilde hediyemiz iki taraftan bakıldığında da aynı şekilde görünecek.

hayvanları koruma

6) Şimdi harekete geçme zamanı! Sınıf mevcudumuz kadar hazırladığımız mamaları yaka kartımız boynumuzda iken arkadaşlarımıza dağıtmaya başlayabiliriz. Öğretmenimizin de bu fikre bayılacağına eminim. Biliyorsunuz her türlü hayvan beslemek bizim hanemize sadaka sevabı olarak yazılıyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v) hayatımızın her alanında olduğu gibi hayvanlara merhamet konusunda da en büyük örnektir ve ona uyarak sünnet sevabı da alırız inşaAllah.

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım.

E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*