Kütüp-Anne ile tanışalım!

Huzur veren kitap kokularının arasında kitap okumanın lezzeti bir başkadır. Bunu en çok da kitaplarla dolu bir kütüphanede kitap okuduğunuzda anlarsınız. Okumak başlı başına güzelken, bir de rahat okuma yapacağınız ortamı bulursanız keyfinize diyecek yok. Okumaya özellikle çocukken başlamak, hedeflerinize daha çabuk ulaşmak için büyük bir adım. Bunu mutlaka deneyin, sonucu göreceksiniz. Hazır Kütüphanecilik Haftası da geliyorken ne dersiniz yeni, faydalı kitaplar edinmeye? Online eğitim de devam ediyorken, günün bir bölümünü okuma saati yapabilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar.

OKUMA TAKVİMİN HAZIR MI?

Kitap okurken, ders çalışırken sessiz yerlere ihtiyaç duyarız. Kütüphaneler de bunu sağlayan en güzel mekanlardır. Bizlere okuma bilincini aşılayarak rahat okuma imkanı sunar. Bu ay size kütüphaneciliği anlatan, çeşitli faaliyet ve projelerle çocuklara okuma bilincini aşılayan bir platformdan bahsedeceğim:

Kütüp-Anne Platformu!

Bu platform,her çocuğun doğduğu andan itibaren kaliteli ve yeterli bilgiye eşit şekilde erişme hakkından yola çıkan ve gönüllülük esasına dayanan bir platform…

21 gün okuma etkinliği yapılarak, çocuklar etkin bir şekilde okumaya teşvik ediliyor. Ayrıca hazırladıkları Kütüphane takvimleriyle de ilgi uyandırıyor. Siz de kendi okuma takviminizi hazırlayabilirsiniz. Kendinize bir hedef belirleyerek her ay birkaç kitap okuyabilirsiniz.

HER EVDE MİNİ BİR KÜTÜPHANE

Kütüp-Anne Platformunun kurulmasının birçok maksadı var. En başta her aileyi, yaşadığı yerde hizmet veren kütüphanelerle tanıştırıyor. Özellikle çocuklar konusu başta olmak üzere her insanın kütüphane hizmetlerine ilişkin mevzuatla korunan haklarını bilmesini, çocukların doğduğu andan itibaren gelişimine uygun, nitelikli ve yeterli kitapla buluşmasını sağlıyor.

Çocuklara yönelik nitelikli hizmet sunumuna ilişkin çalışmalar yürüterek, tüm çocuk ve kütüphane gönüllüleri arasında ağ oluşturuyor. Toplumun her kesiminden çocuğu kucaklayacak, özel ihtiyaç ve problemlere cevap verebilecek, esnek ve gelişen bir çocuk kütüphanesi modelinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyor.

Pandemi şartlarına uygun şekilde kütüphaneleri gezebilir, bu süre düzelene kadar evlerinizde mini kütüphaneler oluşturabilirsiniz. Okumanın lezzetini o zaman daha iyi anlayacaksınız.

Adres için tıklayın.

Mutlu okumalar!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*