Yaşasın dindar cumhuriyet! (2023/10)

cumhuriyet

Ne Haber köşemizden herkese merhaba. Bu ay, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü konuşacağız. Biliyorsunuz 29 Ekim Cumhuriyet’in ilan edildiği tarih. Bu münasebetle özel bir sergi düzenlenecek.

İstanbul Vakfı çatısı altında yürü- tülen Büyüt Hayallerini projesi kapsamında, Türkiye’nin her bir köşesinden, 6-14 yaş arasındaki tüm çocuklar Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı için hayallerini çizmeye davet ediliyor. 22 Ağustos 2023-25 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek proje kapsamında seçili resimler, 29 Ekim 2023 gecesi İBB Cumhuriyet’in 100. Yılı özel gösterisinde sergilenecek. Seçilen resimlerin sahibi çocuklar, aileleriyle birlikte bu özel gecede İBB konuğu olarak İstanbul’da misafir edilecek.

Büyüt hayallerini

Çocuklar, hayallerini büyütmeye devam ettikçe Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı emin ellerde olacak. Gelecek çocukların olacak! Başvurular, katılımcılar adına sadece ebeveynler/ yasal temsilcisi tarafından yapılabilmektedir. Seçilen resimlerin sergisini 29 Ekim’de İBB tarafından sergilenecek.

Her başarı öyküsü büyük bir hayalle başlıyor. Çocuklar güçlü bir hayale tutkuyla bağlandıklarında mutlu bir geleceği oluyor. Bu noktada çocukların hayalleri, “Büyüt hayallerini” projesi kapsamında destekleniyor.

cumhuriyet

Yaşasın Cumhuriyet!

Dinimiz de hürriyet eksenli bir yönetim olan Cumhuriyeti destekliyor. Cumhuriyet, Hürriyetin en geniş şekli olarak İslâmiyete uygun bir yönetim şeklidir. Kur’ân’da Cumhuriyetin temel esasları olan adalet ve meşveret emredilmiştir, “Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder…”, “Onların işleri, aralarında danışma iledir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan da harcarlar.” Burada bizlere de vazife düşüyor. Cumhuriyete sahip çıktığımızda haklarımıza kavuşacağız.

O zaman, Yaşasın Cumhuriyet!

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*