Şükür Kavanozu yapıyoruz!

şükür kavanozu

Selamün aleyküm Can kardeşlerim. Recep ve Şaban ayından sonra bizi Ramazan-ı Şerif’e kavuşturana hamdolsun. Rabbim bu mübarek ayı hakkıyla yaşamayı, dolu dolu ibadetlerle geçirmeyi nasip etsin inşaAllah. Her Ramazan öncesi içimizi tatlı bir telaş sarar, daha günü gelmeden evimizi süslemeler, ibadet çizelgesi hazırlamalar, Ramazan takvimlerini uygulama hazırlıkları yapmalar, ne güzeldir bu hislerle dolup taşmak… Bu ay da şükür kavanozu hazırlayalım istedim:

Malzemeler

• Kavanoz

• Renkli kartonlar

• Çift taraflı bant

• Jüt ip

• Dantelli kurdele

• Makas

• “Şükür kavanozu” yazılı görsel

şükür kavanozu

1) Hoşumuza giden temiz ve kuru bir kavanozu masamıza alıyoruz.

şükür kavanozu

2) Kavanozumuzun büyüklüğüne göre bir kağıda el yazımızla “Şükür Kavanozu” yazıp süslüyoruz ya da bilgisayarda düzenleyip çıktı alıyoruz. Ben 6×9 cm ebatında bilgisayarda hazırladım.

şükür kavanozu

3) Çift taraflı bant ya da başka bir yapıştırıcı yardımıyla kavanozun ortasına yapıştırıyoruz.

şükür kavanozu

4) Dikdörtgen ebatta rengarenk kartonlar kesiyoruz.

şükür kavanozu

5) Ramazan ayı boyunca her gün aileden her birey günün şükrünü kartona yazmalı. Amacımız şükredecek ne kadar çok şeye sahip olduğumuzu somutlaştırmak. Hızlı yaşadığımız hayatlarımızda durup şükretmeyi öğrenmek ve sahip olduğumuz nimetlerin farkındalığı için güzel bir adım bu kavanozu doldurmak. Günün şükrünü yazdığımız kartonu rulo yapıp jüt ip ile bağlıyor ve kavanozun içine yerleştiriyoruz.

6) Kavanozun kapak kısmına ise dantelli, süslü ya da renkli bir kurdele ile fiyonk yapıyoruz. Ramazan boyunca yazdığımız bir kavanoz dolusu şükürleri Ramazan-ı Şerif’in son günü açıp yüksek sesle ailecek okuyor ve üzerine konuşuyoruz. Şimdiden bayramınız mübarek olsun can kardeşlerim 🙂

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım.

E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

Dergimize abone olmak için tıklayın!

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*