Dil çubuklarından hayvanlar yapıyoruz (2023/04)

dil çubukları

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim. Yine farklı bir etkinlikle karşınızdayız. Sizinle dil çubuklarından hayvanlar yapacağız. Hemen aşamalara geçiyorum:

Malzemeler

• Renkli ince ve kalın dil çubukları

  • İnci ve boncuklar
  • Renkli ve simli ponponlar
  • Yapıştırıcı
  • Oynar gözler
  • Kalem
  • Renkli şöniller
  • Makas
  • Keçe

dil çubukları

1) Etkinlik masamıza simli ponponlarımızı ve boy boy renkli dil çubuklarımızı alalım.

dil çubukları

2) Elinizde renkli çubuklar varsa onları kullanabilirsiniz, yoksa boyayıp kurutarak aynı etkinliği yapabilirsiniz. İlk hayvanımız timsah olsun. Yeşil ince dil çubuğuna simli şönili dikkatlice doluyoruz. El ve ayaklarını resimdeki gibi şekillendiriyoruz. Gözlerine oynar göz takıp burnunu kalem ile çiziyoruz. Çok gerçekçi oldu değil mi?

dil çubukları

3) Şimdi de tırtıl yapalım. İstediğimiz renk bir dil çubuğuna yapıştırıcı ile simli ve renkli ponponları yapıştıralım. Oynar gözlerimizi takalım. Acaba bu tırtılcık büyüyünce nasıl bir kelebeğe dönüşecek merak ediyor musunuz?

dil çubukları

4) Mavi renk bir yusufçuk yapmaya ne dersiniz? Mavi kalın dil çubuğumuzu alalım. İki adet mor ince dil çubuğunu çapraz şekilde birbirine yapıştırıp görseldeki gibi sabitleyelim. Oynar göz takıp kalemle gülen ağız çizelim. Kanatlarına istediğimiz boncuklardan süs yapalım. Şarkımızı söyleyelim: “Rüzgar seni savurur uç Yusufçuk Yusufçuk, şaka yaparsa sana gül Yusufçuk Yusufçuk.”

dil çubukları

5) Sıra kelebeğimizde. Sarı renk ince dil çubuğunu alalım. Keçeden çizip kestiğimiz kanatları yapıştıralım. Kanatların üzerine süs olarak yarım inci yapıştıralım. Kırmızı şönilden anten yapıp oynar göz takalım ve gülen ağız çizelim. İşte tatlı kelebeğimiz hazırrrr! Haydi şarkıyı hep birlikte söyleyelim: “Rengarenk kanatlarım hep kırlarda uçarım, baharın müjdecisi kelebek benim adım. Siyah, mavi, kırmızı, yeşil, beyaz ve sarı doğanın tüm renkleri kelebeğin kanadı lalalalalalala lalalalalalala…Küçücük bir tırtılken kendime koza ördüm.Bir haftanın sonunda bakın kelebek oldum.Siyah, mavi, kırmızı, yeşil, beyaz ve sarı doğanın tüm renkleri kelebeğin kanadı”

dil çubukları

6) İşte tüm hayvanlarımız bir arada. Hayal gücünüzü kullanarak veya internetten ilham alarak daha neleeer neleer yaparsınız siz. Bir dahaki aya kadar mutlu, sağlıklı ve merakta kalın sevgili dostlarım : )

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*