Bir kalem, bir kâğıt. Size sonsuz âlemin kapılarını açtırabilir. Resim çizerek, hayalinizdeki her yere
gidebilir, yeni yerler keşfedebilirsiniz. Sanatın sonsuz tecellisini bu sayede görebilirsiniz. Resim çizmenin, insana şifa veren bir yönü var. Bunu bizzat yerinde görmek için, Esenler Sanat Evi’nde açılan Çizim Okulu’na katılarak çizerlerle görüşme imkânı bulduk. Daha önce bir çizik dahi atmayanların, muhteşem çizgilerine şahit olduk.
Siz de resim çizmenin eşsiz yolculuğuna çıkmak istemez misiniz? Haydi, o zaman alalım elimize kalemleri ve gidelim sonsuz âlemlere…
“Çizmek, insanı rehabilite ediyor”
Atölyeye katkı sağlayan eğitmenlerden Murat Sevinç, çizgi dersleri hakkında şunları söyledi:
“Amacımız basın ve yayın sektörüne çizgi ile katkı sağlamak. Bunun içinde hikâye, masal, çizgi romanlar, kitap kapakları yapıyoruz. Hatta ders kitaplarının arasına çizilen çizgiler dahi, bu atölyelerden çıkıyor. Biz de gelenleri ona göre yetiştiriyoruz. Buraya gelip çizenler, piyasada çok rahat iş imkânı da bulabilir. Bu altın bilezik gibi bir şey.
Çizerlerimiz gündemde olan konularla ilgili resimler dahi çiziyor. 10 yaş ve üstü herkes gelebiliyor. Çizgi aslında insanı, rehabilite ediyor. Moralin bozuk olduğunda yarım saat resim, çizgi yaptığında keyfin yerine geliyor. Çocukları küçük yaşlarda sevdirmek gerekiyor. Çizmek duygusu, öğrencilere sabrı da öğretiyor. Yabancılarda çok fazla çizgi
roman var. Kendi manevî ve kültürel değerlerimizi ortaya çıkaracak eserlere ihtiyaç var.”
“Millî ve manevî değerlerimizi esas alıyoruz”
Dergimizin Yayın Koordinatörü Çizgi Atölyesi’nin eğitmeni Demirhan Kadıoğlu ise, şöyle konuştu:
“Çocuklar, resim derslerinde göremedikleri özgüveni bizim kurslarımızda kazanıyor. Ben bu işi yaparım dedirtiyor. Neden? Diyelim perspektif dersi veriyoruz. Resim dersinde en çok korktukları kısımdır. Burada çok kolay bir şekilde yöntemlerini öğretiyoruz. Diyorlar ki, ‘Aa… Perspektif dersi bu kadar kolay mı?’ Sınıfa sabah erken saatlerde gelip geç çıkıyorlar. Sosyal medya kuşağından söz ediyoruz ve bizim sınıfta hiç telefon kullanılmıyor. Çünkü ihtiyaç kalmıyor. Sürekli çizim faaliyetinde bulunan öğrencilerimiz kalemi ellerinden düşürmüyor. Çocuklar, çizgi hikayeler, illüstrasyon, grafik tasarım, desenler, storyboard ve perspektif alanlarında çalışmalar yapıyor. Kendi hayal gücünü
yansıtarak ortaya güzel çalışmalar çıkarıyorlar. Yetenek ayrı bir özellik. Ama çizgi dersini almaya gelen herkese çizmeyi öğretiyoruz. Millî ve manevî değerlerimize, kültürümüze uygun karakterler, desenler, taramalar yapıyoruz. Yapılan eserler için, sergi düzenledik. Atölyemiz, kasım ayından bu yana devam ediyor. Ve çıkan neticeler çok güzel.
Çizgi roman yapmak, hikâye oluşturmak kolay bir şey değil ama kısa zamanda meyvelerini alıyoruz.”
Resim çizerek kendimi geliştiriyorum
Cuma, Cumartesi, Pazar günleri gerçekleşen eğitime katılan öğrencilerin düşüncelerini de aldık. En küçük çocuklardan Elif, resim çizmeyi daha da geliştirdiğini söyleyerek, atölyenin çok eğlenceli olduğunu söyledi. Çizgi Romanı sergilenecek olan Rümeysa ise şunları söyledi: “Resim çizmek, insanı her zaman rahatlatıyor. Stresi azaltıyor, motive ediyor. En azından hiçbir şey olmasa bile el çabukluğu kazandırıyor.
İnsan bu sayede kendini geliştirmiş oluyor. Ben normalde de resim çiziyordum ama burada kendimi geliştirmek için geldim. Güzel bir aktivite oluyor.”
HABER: KÜBRA ÖRNEK
1 Trackback / Pingback