Çocuklar Ülkesi’nde hayatı öğreniyoruz! (2022/11)

Çocuklar Ülkesi

On bin metrekarelik bir alanda sadece çocuklar için yapılmış bir şehir düşünün. Çocukların gelecekte olmayı istedikleri meslekleri deneyimlemeleri için kurulmuş minik şehir KidZania. Burada çocuklar; para kazanmayı, ekip çalışmasını, temel yaşam becerilerini öğreniyor, geleceğe hazırlanıyorlar. Bu ay, Çocuklar Ülkesi KidZania’yı tanıtacağız. Haydi başlayalım.

Çocuklar Ülkesi

ÇOCUKLAR İŞ BAŞINDA

KidZania, 1-14 yaş arasındaki çocukların hem motor becerilerini hem de fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirecek meslekleri tecrübe ettiği, seçim yapabildikleri, oynadığı ve ürettiği Çocuklar Ülkesi. Burada eğitim eğlence ile harmanlanıyor, çocuklar tiyatroyu, bankayı, hastaneyi, itfaiyeyi, polis karakolunu, gizli ajan eğitim merkezini ve havacılık akademisini içeren eğlenceli pek çok tesisi özgürce ziyaret edebiliyorlar. Çocuklar, KidZania’da, yetişkinlerin dünyasına adım atarak farklı iş alanlarını tanıma, yetişkinlerin mesleklerini deneyimleme ve sorumluluk alma fırsatını yakalıyorlar. Seçtikleri meslekle ilgili her konuda bilgilendiriliyor ve gerçek bir üniforma giyip işbaşı yapıyorlar. Pilotlar uçak kullanıyor, gizli ajanlar sır perdelerini aralıyor, arkeologlar kazı yapıyor ve şefler birbirinden leziz yiyecekler hazırlıyorlar.

kidzania

ÇOCUKLAR ÜLKESİ’NDE YETENEĞİNİZİ KONUŞTURUN

Kidzania’ya girişte çocuklar bilekliklerinizi takıyor, gişeden aldıkları 50 Kidzosla başlıyorlar meslek ünitelerini turlamaya. Bazı ünitelerde para kazanılırken, bazılarında ise harcanıyor.

Çocuklar Ülkesi

KidZania, kendine ait tarihi, hikayesi, yönetim şekli, bildirgesi, ekonomisi, dili, bayrağı, hakları ve hak savunucularıyla çocuklar için oluşturulmuş gerçek bir şehirdir. Siz de bu tecrübeden faydalanabilirsiniz.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*