Çocuklar oyuncakla gülsün (2023/03)

oyuncak, deprem, yardımlaşma

Merhaba sevgili arkadaşlar; Geçtiğimiz ay ülkemizi etkileyen büyük bir deprem yaşadık. Öncelikle Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri etkileyen bu yıkıcı depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve sabırlar diliyoruz. Bu zorlu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Birlik, beraberlik ve dualarımızı bırakmayalım.

MEKTUPLARIMIZ ACILARI HAFİFLETMELİ

Ülke olarak yastayız. İyi bir haber duymak için süreci takip ediyoruz ancak çok fazla sosyal medyadaki haberlere maruz kalmak da
zihinleri karıştırabiliyor. Özellikle çocuklar için deprem belirsiz bir tablo oluşturduğu için kaygıya, korkuya sebep olabiliyor. Bunları göz önünde bulundurarak bu durumu çocuğun yaşına ve gelişimine göre anlatmalı, güven ve emniyetli ortamda olduğunu hissettirmeliyiz.

Depremi yaşayan çocukların da acılarını paylaşarak hafifletebiliriz. Çok zorlu bir süreçten geçtiler ama yaralarını hep birlikte sararsak unutturabiliriz. Onlarla duygularını paylaşmalı ve emniyette olduklarını göstermeliyiz. Güzel temennilerimizin olduğu o masum yürekleri ısıtacak mektuplar yazabiliriz. Ve oyuncaklarımızı paylaşarak biraz olsun gülümsemelerine yardımcı olabiliriz.

MİNİK KALPLER OYUNCAKLA BULUŞSUN

Oyunlar gibi oyuncağın da iyileştirici gücüne inanıyoruz. Her oyuncak mutlu bir çocuk demek unutmayalım. Depremzede çocuklar için başlatılan oyuncak kampanyasına sizler de destek olabilirsiniz. Birçok kurum ve kuruluş bu kampanyaya katıldı. İstanbul Oyuncak Müzesi de bağışlayacağınız oyuncakları topluyor ve depremzede çocuklara ulaştırıyor. Oyuncakları her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında İstanbul Oyuncak Müzesi’ne getirebilirsiniz.

Not: Oyuncakların yeni olmasına, kullanılmış oyuncakların da sağlam ve temiz olmasına özen gösteriniz.

Adres: İstanbul Oyuncak Müzesi, Ömerpaşa Caddesi. Dr. Zeki Zeren Sokak. No: 15 Göztepe-Kadıköy/İstanbul

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*