İle Limanı

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Bugün buraya gelirken nasıl heyecanlıydım bir bilsen. Seninle yolculuğa çıkacağımız için çok mutluyum. Ah Okurcan, ah! Ben de isterim seninle her gün bir limana gitmeyi ama biliyorsun ki okula gidiyoruz. Seninle ayda bir gün buluşabiliyoruz. Bugün hangi limana gideceğimizi merak ettin mi? O zaman söylüyorum. Bugün, İLE LİMANI’na gidiyoruz. Hadi bakalım yola çıkıyoruz. Tam yol ileri… Bekle bizi İLE LİMANI, Okurcan’la oraya geliyoruz.

Gelirken simit almıştım Okurcan. Paylaşarak birlikte yiyelim mi? Simidin yarısı senin olsun, yarısı da benim. Sana da afiyet olsun. İnsanlar neleri paylaşırlar, bana örnekler verebilir misin?

Biliyor musun Okurcan? Bilgiyi paylaşmak da çok güzeldir. Bak sana bununla ilgili sınıfımızda yaptığımız çalışmayı anlatayım. Öğretmenim, sınıfa bir kutu getirdi. Kutunun üstünden bir delik açtık. Kutunun ön yüzüne de “Paylaşımcı Öğrenciler” yazdık. Sınıfça bir konu belirledik. Örneğin kuşlar, balıklar, sürüngenler gibi.

Bizim ilk konumuz kuşlardı. Bir hafta boyunca araştırma yaptık. Öğrendiğimiz bir bilgiyi sınıftan birkaç arkadaşımıza aktardık. Bizim paylaştığımız bilgiyi yararlı bulan arkadaşımız da adımızı bir kâğıda yazıp o kutuya atıyordu. Haftanın son günü son derste kutuyu açıp isimleri okuyorduk. O anın gelmesini heyecanla bekliyorduk. Öğretmenimiz kutudan çıkan isimleri okuyor, hep birlikte ismi okunan arkadaşımızı alkışlıyorduk. Ödül olarak da öğretmenimizin bizim için hazırlamış olduğu kartlardan kazanıyorduk.

Sonra sıra öğrendiğimiz bilgileri paylaşmaya geliyordu. Herkes öğrendiği bilgiyi anlatırken, daha önce hiç duymadığımız bilgiler öğreniyorduk. Yeni bilgiler öğrenmek bizi daha da heyecanlandırıyordu.

Kazandığım kartları odamın duvarına astım. Yanına da “İzinsiz Dokunmak Yasaktır” yazdım. Abim kartların yanına yazdığım yazıyı ilk gördüğünde çok gülmüştü. Sürekli kartlarına izinsiz dokunabilir miyim, diye soruyordu. Bana şaka yaptığını bildiğim için, “Hayır” diyordum. Karşılıklı gülüşüyorduk. Artık o da alıştı sanırım, son zamanlarda bu konuda şaka yapmaz oldu.

Limana ne çabuk geldik Okurcan? Her zaman ki gibi keyifli bir yolculuktu.

Kural 20: Resfebede bazen harfler el ele tutuşmuş şekilde yazılır. Bu durumlarda el ele tutuşmuş harflerin arasına “ile” sözcüğünü koyarak okumalıyız.

Hadi Okurcan, resfebemizi birlikte okuyalım.

DİLEK

Harikasın Okurcan. Her zamanki gibi çok kolay okudun.

Okurcan, limandaki diğer resfebeleri okuman için seni yalnız bırakıyorum. Benim limanda işlerim var. Resfebeleri okumak için bana ihtiyacın yok biliyorsun. İşlerim uzun sürmez. Seni bekletmem.

İşte geldim Okurcan. Hadi bakalım, şimdi de HİLESİZ kelimesinin resfebesini yapman gerekiyor. Sana ipuçları vereceğim. Kolay gelsin Okurcan.

Adım 1: H yaz. Biraz tombul olsun.

Adım 2: H harfine kollar çiz.

Adım 3:S yaz. Biraz tombul olsun.

Adım 4: S harfine kollar çiz.

Adım 5: İz çiz. Kedi veya köpek patisi izi olabilir. İstersen insan ayağı izi de çizebilirsin.

CEVAPLAR

ÇİLEK, İKİLEM, BİLET, KİLER, ŞİLEP, BİLEK

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*