Çocuklar Eğitimden Uzak Kalmasın!

ÖĞRENCİLER KEŞFEDEREK ÖĞRENMELİ

Yeni eğitim ve öğretim yılına girmiş bulunuyoruz. Biliyorum sizler de okulların açılmasını ve bir an önce arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize kavuşmak istiyorsunuz. İlk etapta ne yazık ki yüz yüze eğitim yok ama ay sonu itibariyle derslerinizi öğretmeninizden canlı olarak dinleyebileceksiniz. Tabi bu süreçte aynı sorunların tekrar yaşanmaması için çok dikkat etmeniz gerekiyor. İşleyemediğiniz derslerin telafisini yapmak için de birazcık gayrete ihtiyaç var. Tüm arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle mesafeli bir şekilde olur, temizlik kurallarına dikkat gösterirseniz güzel günler bizi bekliyor inşallah.

Yeni normal döneme geçerken, eğitimin önemini bir kere daha vurgulamak istedik. Bu süreçten en az öğrenciler kadar etkilenen veliler, yeni eğitim döneminden beklentilerini yazdılar. İyi okumalar.

ORMAN TEMELLİ EĞİTİM ÖNEMLİ

Şükran Gül Durum:

“Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, öğretmen ve öğrencinin okul ortamında karşılıklı etkileşimde olmasını çok kıymetli buluyorum. Pandemi sürecince bunun ne denli önemli olduğunu anladım. Dijital çağdayız kabul, lakin bunun nasıl kullanılacağı, fayda ve zararları yavrularımıza ve biz ebeveynlere (çağda geri olmamak adına) eğitimciler tarafından tüm yayın organları başta okul kitapları, tv, radyo, internet, bilboardlar, dikkatli ve duyarlı olmayla ilgili kısa ama sık sık mesajlar verilmeli. Gelelim yeni eğitim sistemine. Çocukların edinerek öğrenecekleri zeminler hazırlanmalı, duyu organlarını kullandıklarında o ders daha etkili olur. Orman temelli eğitimi çok önemli buluyorum. Zira tefekkür nazarı, ancak keşifle olur. Küçük yaşta kainat kitabını okumaya alışan yavrular büyüdüklerinde de bu bakış açısıyla bakarlar.”

TEMİZLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI

Rümeysa Çökren:

“Yeni normal eğitim sisteminden beklentimiz öncelikle çocukların okula başlaması uzaktan eğitim süreci sağlıklı bir eğitim sağlamıyor. Ancak okullarda temizlik konusunda alınacak önlemler hassasiyetle takip edilmeli, kimyasal içerikli dezenfektan yerine en güzel temizlik olan sabun ve suyla hemen okula geldiklerinde ellerini yıkamaları sağlanmalı. Çünkü ilkokul çağında olan çocuklar ellerine sürülen dezenfektanları ya da kolonya vb kimyasal içerikli oldukları için çocukların farklı açıdan da sağlığına zarar verecektir. Ders süreleri daha kısa olmalı ki aynı ortamda uzun süre kalınmasın ve sınıflar sık sık havalandırılmalı sınıf sayısı az olmalı ki öğretmenin çocukları kontrolü daha kolaylaşsın. Teneffüs aralarında çocukların kontrolünü sağlayacak görevli alınmalı, başıboş bırakılmamalı ki sosyal mesafe korunabilsin. Ya da teneffüs saatleri farklı zamanlarda olsun, çocuklar çok birbirine karışmasın. Sınıflarda öğrenciler sosyal mesafe kuralına göre ayrı oturmalı. Böylece birbirlerinin eşyalarını kullanmama konusunda daha dikkatli olurlar. Hastalık belirtisi gösteren çocuklar okula izolasyon süresince gelmemelidir. Ama o süreçte de derslerden uzak kalmaması için kısa süreli uzaktan eğitim yapılabilir. Bu konularda yetkililerden hassasiyet bekliyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*