Minicik Mikrop, Kocaman Dersler!

Selamün aleyküm Can Kardeşler, sizlere 3 aydır devam eden online Risale-i Nur derslerimizden haberler getirdik…

Sizin de bildiğiniz gibi, hep beraber bir pandemi mücadelesi veriyoruz. Bu süreçte dershanelerimizden mahrum kaldık. Ancak yeise (üzüntüye) düşmedik, Risale-i Nur hakikatlerinden uzak kalmadan online dersler imdadımıza yetişti. Liyakatli (konunun uzmanı) ablalarımızla bir araya geldik ve gece gündüz, büyük bir titizlikle yaptığımız meşveret sonucunda programımıza başladık. Dünyanın dört bir tarafından kardeşlerimizle irtibata (bağlantıya) geçtik.

Nisan ayında başladığımız ve hala devam ettiğimiz bu derslerde ne yaptığımızı merak ediyor musunuz? Evet sesinizi duyar gibiyim.

Namazımızı kıldıktan sonra programımıza tesbihat ile başlıyoruz. Hele Yeni Asya marşıyla karşılanmak çok heyecanlı… Sonra Dünyanın dört bir tarafından katılan ablalarımızla beraber Risale-i Nur’dan iman hakikat- lerini okuyoruz. Derslerde neşriyata dair sunumlar, sorular; tefekkür edebileceğimiz videolar, bitkiler, hayvanlar… vs gibi birçok materyal kullanılıyor. Kuşuyla, çiçeğiyle, kedisiyle ders dinleyen Can Kardeşlerin materyalleri de var tabii.. Sonra Risale-i Nur’dan aldığımız dersleri siyer, ilmihal, adab-ı muaşeret, temel dini bilgiler gibi derslerle pekiştiriyoruz. Peki yayınlarımız eksik kalır mı? Can Kardeş saatinde yazısını okuduğumuz yazar da konuğumuz olunca değmeyin keyfine!

Son olarak etkinlik saatimizde, hakikat nurlarıyla dolan latifelerimiz daha da güzelleşiyor! Çünkü etkinlikler de Allah’tan bahsediyor. Peki etkinliklerde ne mi yapıyoruz? Pür Tesettür, dedektiflik, korkuluk, Cüz’i-Külli-rüku-secde.. gibi sayamayacağımız kadar oyun oynuyoruz. Sizlere ancak birkaç tanesinden bahsedebileceğiz. Esma’ül Hüsna’yı ezgi, ritim ve beden perküsyonu ile tekrar ederek bir beden kütüphanesi oluşturduk. Anne baba hakkını okuduğumuz bir dersten sonra ‘Kelime Saklambacı’ oynadık. 21. Mektup’u açtık ve yönergelere göre kelime avına çıktık. Örneğin A harfiyle başlayan kelimeler, e ile başlayıp e ile biten kelimeler… Ne de güzel saklanmışlar ancak bizden kaçar mı? Hemen yakaladık.

Online derslerimiz bir okul. Ödevsiz okul olur mu? Olmaz tabii ama bu ödevler okuldakiler gibi sıkıcı değil? Mesela geçtiğimiz haftalarda Mucizat-i Ahmediye Risalesinden bazı mucizeleri okuyup resmettik. Anne ve babalarımıza hazırladığımız hediye kartlarına onlar için ettiğimiz duaları da ekledik, yazdık, çizdik, resmettik. Tabiat Risalesini koca bir ağacın altında tefekkür ederek okuduk. Böyle ödev mi olur yahu, bunlar ödül! Sizler de böyle güzel hakikatleri böylesine eğlenceli bir ortamda öğrenmek ister misiniz? O halde vakit kaybetmeden bizimle irtibata geçmeyi ihmal etmeyin!

İletişim için,

Mail adresimiz: genckizcocukdersi@gmail.com

Telefon numaramız: 0542 5643166

İzmit Online Çocuk Dersleri Ekibi

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*