Eski zamanda haberleşme nasıldı? (2023/01)

haberleşme

Eski zamanda haberleşme nasıl olurdu?

Merhaba arkadaşlar,

Ben Nurefza. İlkokul 3. Sınıftayım. Öğretmenimiz geçenlerde bize eski zamanlardan bahsetti. Ulaşımın, haberleşmenin, şu an günlük hayatta kolaylıkla yapılan işlerin o zamanlar hiç de bu kadar kolay olmadığını anlamış olduk. Öğretmenimiz daha iyi anlamamız için sınıfımıza dedemi ve anneannemi davet etti. Onlar bize kendi zamanlarını anlattı. Bilgisayar, tablet, cep telefonu yokmuş. Bize çok ilginç geldi ve merakla onlara sorular sorduk. Bir arkadaşımız: “Görüşmek isteyince birbirinizle nasıl haberleşip buluşurdunuz?” dedi. Başka biri: “İnternet olmadığı için çocukken canınız sıkılmaz mıydı?” diye sordu.

Dedem ve anneannem gülümseyerek hiç canlarının sıkılmadığını, hatta o günlerin çok daha güzel ve eğlenceli olduğunu anlattılar. Çocukken oynadıkları oyunların bazılarını bize de tanıttılar. Anneannem cebinden çıkardığı beş taş ile “beş taş” oyununu gösterdi. O zamanlar yaygın olan mektuplaşma ve telgraftan bahsettiler. Şu an teknolojinin yaptığı birçok işi o zamanlar kendileri yapıyor olmanın zorluğunun içinde çok büyük bir lezzet, birlik, beraberlik, dayanışma olduğunu anlattılar.

Onları dinlerken geçmiş zamana gitmiş gibi olduk. Dedem ve anneannemi arkadaşlarım da çok sevdiler. Öğretmenim de onlara kahve ikram etti, çiçek verdi.

Yazan: Nurefza Yükselten

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*