Merhaba

Can kardeşim;
Biliyorsun, bu sayı Can Kardeş’in doğum yıl dönümü… Bu yüzden, bize gelen bir annenin notunu sana aktarmayı uygun gördüm.
Şöyle yazmış:
“1987’lerden itibaren tüm çocukluğum bu dergilerle geçmişti.
Her ay Danimarka’ya postayla gönderilen ve ağabeyimle birlikte bir solukta okuduğumuz bu derginin, halen devam ediyor olması ve 30 sene sonra, kızımın da bu dergiyle büyüyor olması ne güzel bir duygu.
Bir çocuğun zihninin, içindeki bilgi ve görsellerle yıkanıyor olmasının, düşündüğümden de daha önemli olduğunu öğrendim.
Kızım Juwairia okurken, bilgilerin haricinde resimlerdeki başörtülü çocuk ve anneleri görünce: ‘Bak bunlarda senin gibi örtülü, ben de bir gün örtüneceğim’ deyiverince, çocuklarımıza sunduğumuz görsellerin ne kadar etkili olduğunu bir kez daha anladım.
Çevremde çok soran oluyor: ‘Juwairia’yı örtecek misin?’ diye.
Evet, ama Allah’ın izniyle, ben altyapısını böylesi hazırladıkça, o zamanı gelince kendi isteği ile örtünecek diye ümitliyim.
Rabbim rızasını kazanmamızı nasib eylesin.
Dergi deyip geçmeyin… Ne ekersek onu biçeriz öyle değil mi?
Bu arada değerli ağabeyim Demirhan Kadıoğlu; Dergideki tüm emeğinizden dolayı Rabbim razı olsun, gani gani size sevap olarak hanenize yazsın inşallah.” (Ayşenur Alev Yılmaz)
Dergimiz kırk yıldır kuşaktan kuşağa okunuyor. Dergide emeği geçen ve halen yayın kurulunda bulunan; İbrahim Özdabak, Mustafa Döküler, Abdullah Eraçıkbaş, İsmail Tezer, Hayreddin Ekmen gibi isimlerimize şükranlarımızı sunarken, bir zamanlar emeği geçenleri de minnetle anıyoruz; Gürbüz Azak, Nurettin Taşkesen, Fatma Beyza Tütüncüoğlu, Ayşegül Güreldi, Nursena Yıldız, Ayşenur Ege, Fatma Yılmaz ve Mervenur Biçer.
Daha ismini saymadığımız nice yazar ve çizerlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Rahmet-i Rahmana kavuşan emekçilerimiz; Refet Kartal, Vehip Sinan ve Meryem Tortuk’a da dualarımızı gönderiyoruz.
Gözlerindeki nur hiç sönmesin, Allah’a emanet ol.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*