Gün :25 Mayıs 2018

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Maniler eşliğinde, gece çalan davullar, bize neyin geldiğini müjdeler?
a) Sabah olduğunu
b) Oruç ayının geldiğini
c) Düğün olduğunu

2) Mecbur olmadığımız halde küçük de olsa sık sık verdiğimiz, manevi olarak çok faydasını gördüğümüz şey nedir?
a) Zekat b) Para c) Sadaka

3) Aşağıdakilerden hangisi dinî bir bayram değildir?
a) Kurban Bayramı
b) 23 Nisan Çocuk Bayramı
c) Ramazan Bayramı

4) Ahlakı ve terbiyesiyle ön plana çıkan ilk halifelerimizden olan kişi kimdir?
a) Hz. Ebubekir
b) Hz. Osman
c) Hz. Ali

5) Aşağıdakilerden hangisi oruç süremizi belirler?
a) İmsak vakti
b) İşrak vakti
c) İmsakla iftarın arası

6) Bir düzine tavuğun birer tane yavrusu olsa kümeste kaç yavru olur?
a) 10 b) 12 c) 24

7) İkizkenar üçgenin hangi kenar uzunluğu farklıdır?
a) Sağındaki b) Tabanı c) Solundaki

8) İçinde bin aydan daha hayırlı bir gecenin olduğu mübarek ay hangisidir?
a) Recep b) Şaban c) Ramazan

9) Çocukların alışmak için yarım gün tuttuğu oruca halk arasında ne denir?
a) Tam gün oruç
b) Akıllı oruç
c) Tekne orucu

10)“İnsanlara tebessüm etmeniz …………….dır” hadisindeki noktalı yere hangisi gelir?
a) Borç b) Şart c) Sadaka

11) Aşağıdakilerden hangisi her gün yapmak zorunda olduğumuz bir şey değildir?
a) Su içmek
b) İnternete girmek
c) Okula gitmek

12) Bin aydan daha hayırlı olduğu söylenen, Kur’an’ın indirildiği gece hangisidir?
a) Berat Kandili
b) Kadir Gecesi
c) Ramazan Gecesi

13) Yavrusunu cebinde taşımayı seven, sevimli hayvan hangisidir?
a) Koala b) Kaplumbağa c) Kanguru

14) 30 gün oruç tutanlara hediye edilen 3 özel günün adı nedir?
a) Ramazan Bayramı
b) Kutlama günü
c) Kurban Bayramı

15) Işığın olduğu her yerde var olan, bizi takip eden ama korkutmayan şey nedir?
a) Ruhumuz b) Sesimiz c) Gölgemiz

16) “Kuyruğu var at değil, kanadı var kuş değil” bilmecede bahsedilen şey nedir?
a) Balık b) Sincap c) Tavuk

17) Her gün 20 sayfa kitap okuyan bir çocuk, 100 sayfalık bir kitabı kaç günde bitirir?
a) 7 b) 5 c) 10

18) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak orucumuz bozulmaz?
a) Uyursak
b) Yemeğin tadına bakarsak
c) Bir yudum su içersek

19) Aşağıdakilerden hangisi sayısal bir ders değildir?
a) Cebir b) Geometri c) Coğrafya

20) Peygamber Efendimiz’in (asm) sağlığımız için tavsiye ettiği, bahar mevsimlerinde yapılan kirli kanı akıtmak işlemine ne nedir?
a) Kan verme b) Hacamat c) Sünnet

TESTİN ÇÖZÜMÜ:

1-B, 2-C, 3-B, 4-B, 5-C, 6-B, 7-B, 8-C, 9-C, 10-C, 11-B, 12-B, 13-C, 14-A, 15-C, 16-A, 17-B, 18-A, 19-C, 20-B

Padişahın Selamı