Koca Ağaç (2023/01)

ağaç

Dalları kocamandı. Kocaman… Öyle büyüktü ki, bir dalı sağa diğer bir dalı sola doğru uzanmıştı. 5 katlı bir apartman kadar büyük denilebilirdi. Sola uzanan dalı o kadar ağırlaşmıştı ki, onu alttan çıkan bir ağaç destekliyordu. Yoksa kırılabilirdi. Sadece bir dalı bile başka bir ağaçtan daha büyüktü. Yaşı kimilerine göre 300 kimilerine göre 500’dü.

Bizi, dedemizi, dedemizin dedesini, dedesinin dedesini görmüştü. Yıllardır yaşıyordu ve hala güçlü bir şekilde oracıkta duruyordu.

Üstüne çıkmak için 2 metre yüksekliğinde kocaman gövdesine tırmanmanız gerekiyordu. İlk tırmandığınızda hemen 4 kola ayrılan dallarının ortasında 3 çocuğun rahatça oynayabileceği kadar bir boşluk vardı. Bir iki çocuk da üstteki dalın üstüne otursa dört beş çocuğun oynayacağı kadar bir alan oluşurdu. Ağaç, ev gibiydi sanki. Hem ağaçtı hem de evdi.

Çocukların hayal dünyasını süsleyen maceracı bir arkadaştı koca ağaç.

Peki kuşlar ya kuşlar için ne işe yarıyordu. Dalları yüksek olduğu için kuşların saklanması için ideal yuvalar barındırıyordu içinde. Bunu dikkatle bakınca görebiliyordunuz. Bir bakınca 2 tane kuş yuvası görünüyordu. Biraz daha bakınca 10 civarında yuvanın olduğunu da fark edebilirsiniz. Alttan bakınca pek fark edilmese de kuşlar için en ideal yuvalar gizli bölmelerine yapılıyordu. Yani yukarı bakan gökyüzüne bakan yuvalar. Bu da kuşların sırrı işte.

Kuşların siyah olanı, gri olanı birçok çeşidi bu ağacın sakinleriydi. Hepsi yuva olarak bu ağacı kullanıyordu. 10 katlı bir bina gibi içinde onlarca kuş oturuyordu.

Yazan: Cihan Cambaz

Masalın tamamı için Ocak sayımızı kaçırmayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*