Gezegenlere yolculuk vaaar!

gezegen

Gezegenleri ve gök cisimlerini hep merak etmişizdir. Milyon yıllar ötede olduğu için gitmek pek mümkün olmasa da, sanal olarak yollar açılmış. Artık sanal bir yolculuk ile gezegenlere gidebiliriz. Bu gizemli gökyüzünü keşfe çıkmaya ne dersiniz?

EİNSTEİN’İN UZAY ASANSÖRÜ İLE GALAKSİLERE DOĞRU

İstanbul’un halka açık ilk sabit gezegen evi olan Keşif Küresi Planetaryum ile, kainatın yaratılış sürecini, yani 65 milyon yıl önceki Dünyamızın durumunu, Einstein‘ın uzay asansörü ile diğer galaksilere doğru yolculuğa çıkıp, Cassini – Huygens uzay aracıyla da Güneş Sistemi’ne ve Satürn‘ün halkalarının sırrını keşfedebiliyoruz. Sanal yolculuk ile eğlenerek, öğrenerek gözlem yapabiliyoruz.

KEŞİF KÜRESİ’NDEN SAMANYOLU’NA BAKIŞ

40 kişi kapasiteli Keşif Küresi’nde gökbilimden sanata, eğitimden teknolojiye kadar çok geniş bir çerçevede eğitici filmler sunulmaktadır. Keşif Küresi’nde yer alan özel bir projektör ile ziyaretçilere; gökyüzünün gece hali, yıldızların ve Samanyolu’nun muhteşem görüntüsü küre içerisine yansıtılarak izlettiriliyor.

FARKINDALIK ATÖLYESİ

Küresel Isınma ile ilgili belgesel film ile “İklim Değişikliği Farkındalık Atölyesi” çalışmasına katılabilirsiniz. Nüfusun hızla artışı ile birlikte beraberinde getirdiği problemlere yol açan iklim değişikliğinin, artan nüfusla birlikte hızla değiştiğini gözlemleyebilirsiniz. Ardından sunumları izleyebilirsiniz.

Şimdiden iyi keşifler.

Detaylı bilgi için tıklayın!

Dergimize abone olmak için ise buraya tıklayın!

Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Günleri

Müze Salı-Pazar günleri arasında aşağıdaki saatlerde açıktır:
Salı ve Cuma Günleri: 10:00 – 17:00
Cumartesi – Pazar ve Bayram Günleri (1 Ekim – 31 Mart): 10:00-18:00

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*