Hayatı Pi’ye alın!

demirhan kadıoğlu

Yayın Koordinatörümüz Demirhan Kadıoğlu, “Hayatı Pİ’ye alın” başlıklı söyleşide çocuklara yönelik çizgi faaliyeti gerçekleştirdi.

Rakamlardan karikatür çizen Kadıoğlu, “Atılan her çizgi, çocukların hafızasında yer ediyor. Dolayısıyla belki de bir çizgi, geleceğini inşa edecek” diye konuştu.

demirhan kadıoğlu

Eyüp Sultan Belediyesi Matematik Evi’nin müthiş bir fikir olduğunu söyleyen Demirhan Kadıoğlu, söyleşisinde şunları söyledi: “Bir rakamının önüne birer sıfır ekleyelim. Her sıfır değerlerimiz olsun. Ahlâk, ders notları, prensipler, yardımlaşma vs. vs… Eklediğimiz her sıfır bir rakamının değerini arttırdıkça sizin de değeriniz artar. Ancak, bir rakamını yani kişiliğinizi kaybederseniz, sıfırların hiçbir değeri kalmaz. Kişiliğinizi karakterinizi geliştirin.”

demirhan kadıoğlu

Çocuklar birer yetişkin adayıdır

Ebeveynlere de çağrıda bulunan Kadıoğlu, “Çocuklarınıza çocuk muamelesi yapmayın. Onlar birer yetişkin adayıdır. Çünkü muhatabınız yetişkin adayı… Söylediğiniz her bir söz onların kalplerinde bulunan kara kutuda saklı olarak tutulur. Sonra o söz döner sizi bulur.” dedi. Kadıoğlu, çizim yaparken matematik ve geometriden yararlandığını söyleyerek, “İnsan yüzüne bakın. Matematiksel olarak Allah’ın mükemmel bir sanatını göreceksiniz. Zaten insan büyüse bir kâinat, kâinat küçülse bir insan hükmünü alır” dedi.

demirhan kadıoğlu

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*