Sukulentle faaliyete hazır mısın?

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim. Nasılsınız? Düşündüm de hep sanat etkinliği yapıyoruz. Biraz da Rabbimin sanat eseri olan rengarenk sukulentlerle bir faaliyet yapalım. Bir bitkinin sorumluluğunu almak, düzenli olarak onunla ilgilenmek bizim gelişimimiz için de çok önemli değil mi?

Malzemeler
• Deniz kabuğu
• Bebek sukulentler • Kürdan
• Makas
• Sukulent toprağı

sukulent

1) Yazın Muğla’dan 13 cm uzunluğunda kocaman bir deniz kabuğu satın almıştım. Avucumdan daha büyük boyda, yanındaki minik deniz kabuğunu boyutları anlaşılsın diye koydum.

sukulent

2) İçerisini sukulent toprağı ile dolduralım.

sukulent

 

3) Minicik bebek sukulentleri tek tek özenle yerleştirelim. Bir kürdan yardımı ile delikler açarak daha rahat yerleştirebiliriz.

sukulent

4) Bu bebişlerin hepsi benim kendi yetiştirdiğim, çoğalttığım anne sukulentlerin yavruları. Yakından bakınca yeşilin her tonu, moru, pembesi, kırmızı Rabbimizin sanat eseri kendine hayran bırakıyor değil mi?

sukulent

5) Bu daaa son hali : ) Nasıl buldunuz? Ben çok beğendim, çok şeker görünüyorlar. Sukulentler bakımı çok kolay bitki türleridir. Köklenene kadar düzenli olarak fısfısla nemli tutmak, köklendikten sonra da toprağı tamamen kurudukça sulamak yeterli olacaktır.

“Benim dev deniz kabuğum yok” dediğinizi duyar gibiyim. Benim de yokken oyuncak porselen evcilik takımına dikiyordum bebişleri : ) Sukulentler nereye ekilse ortama güzellik veren bitkiler. Sağlıkla büyütün miniklerinizi, bir dahaki aya kadar merakta kalın dostlarım…

sukulent

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*