Gazetecilik ve dergicilik gönül işi

Can Kardeş Dergisi Yayın Yönetmeni Demirhan Kadıoğlu, Esenler Dr. İbrahim Turhan Lisesi öğrencilerine gazetecilik ve tasarım konusunda ders verdi. Gazeteciliğin zorlu ve meşakkatli bir yol olduğunu söyleyen Kadıoğlu, bu mesleğin sürekliliğine vurgu yaptı. Habercilikte insan faktörünün önemine vurgu yapan Kadıoğlu, gazeteciliğin aynı zamanda bir gönül işi olduğunu da söyledi.

7’DEN 77’YE CAN KARDEŞ

Tasarım konusu olarak Can Kardeş Dergisi’nden örnekler veren Kadıoğlu, “Biz Can Kardeş Dergisi olarak tasarımımızı ilköğretim seviyesine göre
belirledik. Çocuk yayıncılığı zor bir iş, bu bakımdan dergi tasarımımızda, 7-14 yaş arasına yönelik grafik tasarımları yapıyoruz. Şu var ki, dergimiz, 7’den 77’e çocuk kalan herkese hitap ediyor” dedi. Kadıoğlu, gençlere gazetecilik ve tasarım dersi verdi.

BİR ODA DOLUSU ELEMAN YERİNE BİR PROGRAM

Grafik ve tasarımın geçmişte el yordamıyla yapıldığını örnekler vererek anlatan Kadıoğlu, “Şimdi teknolojik imkânları seferber ediyoruz. Bir oda dolusu eleman işçilerin yapabildiği bir ürünü, şimdi bilgisayar bir programla yapabiliyor.” Tasarımı okuyan gençlerin sadece bilgisayara dayanarak üretim yapmasını eksik bulan Kadıoğlu, mümkün olduğu kadar kalemle olan temasını kaybetmemelerini tavsiye etti. “Teknolojik imkanlar bir yere kadar, ama el çizimlerinde kağıt kalem ilişkisini asla göz ardı etmeyin” diyerek konuşmasına son veren Kadıoğlu, gençlere bir çizimin nasıl yapılacağını aşamalı olarak gösterdi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*