Merhaba

Yine birlikteyiz sevgili Can ve Canan kardeş;
Geçen sayımızda işlediğimiz “Keşfedilmeyen Sonsuzluk; Uzay” konumuz hayli ilgi gördü. Gerek sosyal medyadan gerekse bizzat bize teşekkürlerini ve tebriklerini ileten dostlarımız oldu. Asıl biz size teşekkür ediyoruz. Bu ilginin dip diri canlı kalmasını ve devam etmesini arzu ediyoruz.
*
Keşfedilmeyen bir dünya daha var ki, o da kitaplar. Kütüphaneler konusu sık sık gündeme geliyor, ama asıl konu gözden kaçırılıyor gibi.
Batı’nın sık sık övündüğü o Rönesans dönemi var ya, işte o devri başlatan aslında İslâm alimlerin yazdığı eserler. Ki, Ortaçağ, karanlık dünyasını İslâm coğrafyasından çaldığı kütüphanelerle aydınlattı. Renkli Düşünceler işte bu konuya parmak basıyor.
*
Arif babasının tavsiyesi üzerine kâinat kitabını okumaya çalışıyor. Ne dersin, Arif’le birlikte sen de bu kitabı okumaya var mısın?
Bilim-Teknik sayfamızda dijital kitap ve kütüphaneler konusu işleniyor.
Bir Fikrim Var sayfamız, kendi okurlarını buldu bile. Lemanur ilginç bir fikir daha ortaya atıyor, diyor ki, “Evde kitap okuyalım mı?” Fena fikir değil.
Hayvanlar Âlemi’nde ise dünyanın en hızlı atleti sayfalarımıza geliyor. Çita’nın ilginç serüvenini İrem Demir ablanız kaleme aldı.
*
Bu arada, Can Kardeş karakterlerinden ve yıllardır severek okuduğunuz Vız Vız Arı’nın kitabı çıktı. 5 kitaptan oluşan ilk set raflarda yerini aldı bile. Konuyla ilgili röportaj yine sayfalarımızda.
*
Gözlerindeki nur hiç sönmesin, Allah’a emanet ol.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*