Eğlenceli Test

1) Mikrobik hastalıklardan korunmak için herkesin yapabileceği en etkili ve en pratik şey nedir?

a) İlaç kullanmak

b) Vitamin hapı içmek

c) Elleri sık yıkamak

2) Kasım ayının hangi gününü Öğretmenler Günü olarak kutlarız?

a) 4 Kasım

b) 10 Kasım

c) 24 Kasım

3) Bir çocuk tabakta bulunan 7 kurabiyenin 2’si hariç hepsini yerse tabakta kaç kurabiye kalır?

a) 7 b) 2 c) 5

4) Defter üzerinde gezer, tüm hataları siler. Bilmecede hangi okul malzememizden bahsedilmektedir?

a) Kalem b)c) Silgi

5)“Her işime Allah’ın adıyla başlarım” manasına gelen, her çocuğun mutlaka bildiği cümle hangisidir?

a) Selamün âleyküm

b) Sübhaneke

c) Bismillahirrahmanirrahim

6) “…….. büyüyen çocuk susuz ağaca benzer.” Cümlesini aşağıdaki hangi kelime doğru tamamlar?

a) Dondurmasız

b) Kitapsız

c) Televizyonsuz

7) Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin (asm)’in isimlerinden değildir?

a) Ahmed b) Mahmud c) Ömer

8) Günümüzde en çok inanılan üç din için de çok önemli özelliklere sahip olan mukaddes mekân hangi şehirdedir?

a) Kudüs b) Medine c) Mekke

9) Elimde 50 kuruşum var. Babam 75   kuruş daha verdi. Kumbaramı açtığımda 7 liram daha oldu. Toplam kaç liram varmış?

a) 8.50 b) 8.25 c) 8

10)Kur’ân-ı Kerim’in tek satırlık olan en kısa suresi hangisidir?

a) Kevser b) Fatiha c) İhlâs

11) Bir zamanlar birçok şehri bizim ülkemize ait olan ve şu anda göç aldığımız komşu ülkemiz hangisidir?

a) Irak b) Suriye c) Bulgaristan

12) Peygamber Efendimiz (asm) vefat ettikten sonra, O’na ahirette ilk kim kavuşmuştur?

a) Kızı Fatıma

b) Eşi Aişe

c) Eşi Hatice

13)“Y” alfabemizin kaçıncı harfidir?

a) 27 b) 19 c) 28

14) Ateşin yakmadığı, balığın yemediği, bıçağın kesmediği kişilerin ortak özelliği neydi?

a) Peygamber olmaları

b) Genç olmaları

c) Müslüman olmaları

15) Sonbahar aylarının gelmesiyle serinleyen havada en çabuk hangi hastalığa tutuluruz?

a) Alerji b) Grip c) Bronşit

16) Sözlük, ansiklopedi, yazım kılavuzu gibi kitaplar hangi tür kitap grubuna girer?

a) Çocuk kitapları

b) Meslek kitapları

c) Başvuru kitapları

17) “Havada uçar kanadı yok. Şekere benzer tadı yok” cümlesinde anlatılan şey nedir?

a) Serçe b) Dolu c) Kar

18) Namazın her rekâtında mutlaka okunması gereken çok değerli suremiz hangisidir?

a) Felak b) Besmele c) Fatiha

19) Yaratılış özelliği ile ilgili eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

a) İnsan-toprak

b) Melek-nur

c) Şeytan-nur

20) Namaz kılarken yaptığımız her bir hareketin ismi vardır. Alnımızı yere koymamızın adı nedir?

a) Rükû b) Secde c) Kıyam

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-C, 3-B, 4-C, 5-C, 6-B, 7-C, 8-A, 9-B, 10-A, 11-B, 12-A, 13-C, 14-A, 15-B, 16-C, 17-C, 18-C, 19-C, 20-B