Kelebek çiftliğine uçuyoruuuz!

Nisan ayı ile birlikte ilkbaharın güzel havasını solumaya başlıyoruz. Çiçekler açıyor, kelebekler uçuşuyor etrafımızda.

Hayatın dengesinde önemli rol oynayan kelebekleri tanımak ve hayat döngülerini öğrenmek için bu ay İstanbul Kelebek Çiftliğini ziyaret edelim mi? O halde, haydi hep birlikte bu güzel hayvanların renkli dünyasına yolculuk yapalım.

İstanbul Kelebek Çiftliği

TÜRKİYE’NİN İLK KELEBEK ÇİFTLİĞİ

Beykoz’daki İstanbul Kelebek Çiftliği, Türkiye’nin ilk kelebek çiftliği ünvanına sahip. Kelebeklerin dünyasını merak edenler, haftanın
her günü burayı ziyaret edebiliyor. Özellikle çocuklar, kelebeklere çok fazla ilgi gösteriyor. Kelebeklerin bulunduğu bölüme girer girmez merakla etrafı süzüyorlar. Çocukların kelebekler hakkında bilgi sahibi olmasını ve doğada vakit geçirmelerini sağlamak istediklerini söyleyen çiftliğin kurucusu Kimya öğretmeni Çiğdem Ünlü, eşinin de desteğiyle “Neden Türkiye’de de bir kelebek çiftliği olmasın?” diyerek, aldıkları eğitimlerin ardından bu çiftliği kurmuşlar. 15 farklı türden 800 kelebek olduğunu söyleyen Çiğdem hanım, “Avrupa, Amerika hatta Asya ülkelerinde bile kelebek çiftliği var. ‘420 tür kelebeği olan Türkiye’de niye yok’ dedik.

İstanbul Kelebek Çiftliği

ÖMRÜ BİR GÜNDEN DAHA UZUN

“Kelebeğin ömrü bir gündür” tezi de bir yanılgı. 2-6 hafta kadar yaşıyorlar. Ama 1 yıla kadar yaşayan türleri de var. Çiftlikte kelebeğin, ‘yumurta, tırtıl, pupa (koza) ve kelebek’ olan 4 evresini görmek mümkün. Gelenler eğitime önce bu hayat döngüsünü de anlatan 25 dakikalık bir film seyrederek başlıyor. Gezi sonrası Kelebek Çiftliği hatırası olarak sevdiklerinize kelebek temalı hediyeler alabilirsiniz.

İstanbul Kelebek Çiftliği

Ziyaret etmek istiyorsanız bilgi için tıklayın!

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*