Nurları Sevdiren Oyun!

Yaz mevsiminin sıcaklığını hissettiğimiz Temmuz ayına girmiş bulunuyoruz. Herkesin bir kenara çekilip dinlendiği bu günleri, sizler de eminim dolu dolu geçiriyorsunuz. Dergimize attığınız fotoğraflardan anlıyoruz ki, çok okuyor, faaliyetler yapıyor, gelişiminize katkı sağlayacak oyunlar oynuyorsunuz. Bu noktada hepinizi tebrik ediyorum. Bu günlerde gösterdiğiniz sabrın meyvesini yiyeceksiniz inşaallah. Şimdi size katkı sağlayacak çok güzel bir haberle geldim.

İMAN DERSLERİYLE OYUN

Oyun oynamak herkesin ihtiyacı. Büyükler dahi zaman zaman öğrenmek, rahatlamak, huzur bulmak için kendilerine uygun oyunları oynamak ister. Hazır eğitime biraz ara verilmişken, bu zamanlarda hem eğlenmeye hem öğrenmeye ne dersiniz? Bir grup hanımlar, çocuklara ve gençlere faydalı olmak için bir oyun sitesi kurdular. Üstelik bu oyunlar, dünya ve ahireti kazandıran cinsten. Yani almamız gereken iman terbiyesini veriyor. Evet, Allah’a ve yarattıklarına inanmak, küçük yaşlardan öğrenilmesi gereken bir hakikat. Ve siz çocuklar, bunu lezzet alacağınız oyunlarla öğrenmeye hazır mısınız?

“Bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli bir ders-i imanî alamazsa, sonra pek zor ve müşkül bir tarzda İslâmiyet ve imanın erkânlarını ruhuna alabilir.” (Emirdağ Lâhikası, s. 20)

HEM EĞLEN HEM ÖĞREN!

Sitedeki oyunlar, özellikle iman meselesini kısa ve akla uygun bir şekilde anlatıyor. Üstelik Risale-i Nur’daki meseleleri ele alarak, iman hakikatlerini kolaylıkla öğretiyor. Oyunlar Risale-i Nur’daki kelimelerin anlamlarını da öğreterek, hikayelerin hakikatlerinin anlaşılmasını da kolaylaştırıyor. Sitede oyunların yanı sıra, animasyon klipler, sesli hikayeler ve yarışmalar da var. Ben de birkaç oyunu oynadım ve çok keyif aldım. Bu yüzden sizlere de tavsiye ediyorum. Bu günlerinizi dolu dolu geçireceğinizi biliyorum.

GAYEMİZ NURLARI SEVDİRMEK

Siteyi hazırlayanlar, amaçlarını şu şekilde özetliyor: “Gayemiz; insanlığa faydalı olmak, bilhassa çocuklarımızı Risale-i Nur’la buluşturma, Risale-i Nur’u severek ve kolaylıkla oynayarak öğretme. Her insanın bilhassa da Müslüman’ın başına açılmış en büyük dava olan imanla kabre girme davasına bu zamanda Kur’an-ı Kerim tefsiri olan Risale-i Nur en birinci dava vekilidir. Bu dava vekilini sizlere bulmaca, boşluk doldurma, kelime eşleştirme, vecize tamamlama, test, doğru-yanlış, cümle tamamlama gibi özellikle çocukların sevdiği, kolay öğrenme metotlarıyla tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz.

Gayret bizden, tevfik Allah’tan.”

İşte sitenin adresi: http://www.oyunlarlarisale.com/

 

Yazan: Kübra Örnek Korkmaz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*