Haydi Evde Okul Başlıyor!

“Öğretmen olmakla da kalmıyor annelerin işi. Dersler esnasında on dakika teneffüs olduğunda mutfağa geçip “kantinci” oluyoruz. Para da almıyoruz.”

Sabah neşe içinde uyanıyoruz. Çocuklarımın kahvaltısını yaptırırken “Haydi çabuk olun” Diye bir yere gidecek gibi telaş içinde olsak da, aslında bir yere gitmiyoruz. Evdeyiz. Herkes üzerini değiştirip, kendine çeki düzen verip, bilgisayarının ya da tabletinin başına geçiyor. Çünkü “Ders başlıyor!”

Hepimize bambaşka bir dünyanın kapıları aralanmış oldu. Annelerin yükü her zaman ağırdı ama, bu salgın döneminde annelere de yeni görevler eklendi. Biz anneler, telefonumuza gelen ders linklerini ve ödevleri zamanında çocuklarımız abildiriyor, yardımcı oluyoruz. Ders anında arda sırada göz ucuyla bakıyoruz, derste başka bir şeyle ilgileniyorsa ikaz ediyoruz. Canlı derslerden sonra, ödevlere başlıyoruz. Anlayamadığı konuları tekrar edip anlatıyoruz. Ödevlerini kontrol ediyoruz. Öğretmen olmakla da kalmıyor annelerin işi. Dersler arasında on dakika “teneffüs” olduğunda mutfağa geçip “Kantinci” oluyoruz. Yiyecek ya da içecek isteyen çocuğa istediklerini hızlıca hazırlayıp veriyoruz. Ama para almıyoruz. 🙂

Bu anlattıklarım size çok tanıdık geldi değil mi çocuklar? Çünkü bir süredir evlerimizde hepimiz benzer tabloyu yaşıyoruz. Uzun süredir tüm dünyanın etkilendiği bir salgın hastalıkla mücadele ediyoruz, tedbirler alıyoruz. Sağlığımız için böyle olmak zorunda. Belki bu durumdan hoşlanmayan ya da sıkılanlarınız var ama sıkıntılı günlerin arkasında muhakkak gelecek güzel günler vardır. Öyleyse bizler, sabır ve şükür içinde yine tıpkı haftanın beş günü okul varmış gibi, evde düzenli çalışarak bu günlerimizi iyi değerlendirebiliriz. Hepinize sağlıklı, mutlu günler diliyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*