Kitap okuma saati yapalım!

kitap

Sevgili arkadaşlar;

Hepimiz bir sınıf daha atladık, bir yaş daha büyüdük. Artık yaz tatilindeyiz. Siz neler yapıyorsunuz bilmiyorum ama beni sorarsanız hem arkadaşlarımla oyun oynamaya zaman ayırıyorum, hem de kitap okuyorum. Spor olarak voleybolu tercih ediyorum.

Size bu ay kitap okurken nelere dikkat ettiğimden bahsedeyim. Kitap okurken yanımda bulundurduğum bir defterim var. Okurken beğendiğim yerleri, ya da önemli kısımları yazıyorum. Bazen kitabı okurken altını çizdiğim de oluyor. Ama en
çok deftere not almak ve sonunda okuduğum kitabın kısa bir özetini yazmak hoşuma gidiyor.

Kitap okuma ile ilgili aklıma gelen bir fikir var. Bunu yakın arkadaşlarımla paylaşmadan önce size yazayım dedim. Komşu olduğumuz, her gün görüştüğüm arkadaşlarımla bahçede aynı saatte, kitaplarımızı da yanımıza alıp “kitap okuma saati” yapalım istiyorum. Bakalım bu fikrimi onlara söylediğimde ne diyecekler çok merak ediyorum. Grubumuzun adını da “kitap dostu” koyabiliriz. Birbirimizden ödünç kitap alıp verebilir, okuduklarımızı birbirimizle paylaşabiliriz.

İsterseniz siz de bu “kitap okuma saati”ni hem evinizde ailenizle hem de arkadaşlar arasında uygulayabilirsiniz. Bence denemeye değer. Çok güzel olur. Tekrar görüşmek üzere, hoşça kalın.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*