Filistin’i oyunlarla tanımaya ne dersiniz? (2023/12)

ne haber filistin

ne haber filistin

Filistin’de yaşanan olaylar hepimizi derinden üzüyor. Çocuklara, insanlara yapılan vahşetin bir an önce bitmesini istiyoruz. Ve en kısa zamanda çocukların huzur içinde oynayabileceği özgür ortamın sağlanmasını temenni ediyoruz.

Bunun için müslüman kardeşlerimize dua edebilir, onlara yapılan bu zulme karşı Filistin kültürünü daha iyi öğrenebiliriz. Portakal Ağacı Platformu kurucusu Hatice Özdemir Tülün, Filistin’i çocuklara daha iyi anlatmak için yapay zekayla oyunlar hazırladı. Hafıza kartı oyunu, kutu oyunu, boyama kitabı ve kağıt bebek setini sayfanın altında yer alan bağlantıdan indirip kullanabilirsiniz.

Nasıl mı?

ne haber filistin

“ONLAR BOMBALADIKÇA BİZ ÜRETECEĞİZ”

Filistin hafıza kartı oyunu, Filistin’in tarihi, doğası, el sanatlarını içeren her yaşa yönelik kart seri- sini içeriyor. Kutu oyununda board, oyun kartları, kurallar kitapçığı, bilgi soruları ve bilgi kartları yer alıyor. Oyunlarla kültürel değerleri daha iyi öğrenebilirsiniz.

Hatice Özdemir Tülün, yaptığı açıklamada şunları söylüyor: “Onlar bombaladıkça biz üretmeye devam edeceğiz. ‘Çocuklara Filistin’i nasıl anlatırım’ serimin ilkinde Al ile mutfak kültürünü kullanmıştık. İkincisinde yine Al ile boyama kitabı yapıyoruz. Kudüs’ü, Ramallah’ı, Eriha’yı, Gazze’yi boyama yaparken konuşuyoruz. Yaptığım tüm sayfaları internete yükledim. İndirip çıktı alabilirsiniz.”

ne haber filistin

ADALETİ, EMPATİYİ VE KÜLTÜREL FARKINDALIĞI OYUN YOLUYLA ANLAYACAĞIZ

Hazırlanan kağıt bebek seti, çocukların geleneksel Filistin kültürüyle tanışmalarını sağlıyor. Bunun yanında Filistin’deki zorluklara ve adaletsizliklere de dikkat çekmeyi amaçlıyor. Çocuklara bu zulmü anlatmak hiç kolay değil. Adaleti, empatiyi ve kültürel farkındalığı oyun yoluyla daha iyi anlayabilirsiniz. Haksızlık karşısında duyarlı olmanın ne kadar önemli olduğunu zamanla göreceksiniz.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*