Ne-Bil-Sor (Resfebe)

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Teşekkür ederim ben de iyiyim. Bugün seninle NE-BİL-SOR LİMANI’na gidiyoruz. Hadi hemen yola çıkalım.

Okurcan bak. Bu paketteki yiyecekleri sana getirdim. Paketi açıp içine bakabilirsin.

Okurcan:…………………………………………………..

Bu paketin içindeki kışlık yiyecekleri annem senin için hazırladı. Ben de anneme yardım ettim. Biliyorsun ki yazın yetişen sebzeler farklı, kışın yetişen sebzeler farklı oluyor. Biz de yazın köye gidince dedemin bahçesinde sebze yetiştiriyoruz. Bir kısmını taze iken tüketiyoruz. Bir kısmını da kışın yemek için ayırıyoruz. Sebzeleri taze hâliyle saklamak çok zor. O nedenle biz de sebzeleri bir takım işlemlerden geçiriyoruz. Sen biliyor musun Okurcan, sebzeleri saklamak için hangi işlemleri uygularız?

Okurcan:………………………………………………..

Evet Okurcan, bu söylediklerin doğru işlemler. Organik yiyecekleri bu işlemleri uygulayarak saklayabiliriz. İstersen bu konuda ben de bildiklerimi anlatabilirim. Bazı sebzeleri kurutarak saklayabiliriz. Örneğin domates, biber, patlıcan, fasulye ve kabak kurutulabilen sebzelerdir. Ayrıca konserve yaparak da saklayabiliriz. Kavanozun içinde uzun süre tazeliğini korur. Konserve yapmak biraz zahmetli bir iş.

Okurcan:……………………………………………………….

Elbette konserve yapmak için bu işi bilen birisinin olması gerekir. Eğer konserveler kuralına uygun yapılmazsa bozulur. Hatta içindeki yiyecekler zehirlenmelere yol açabilir. O nedenle çok dikkatli olunması gerekir.

Bak Okurcan, limana yanaşıyoruz. Sohbet ederken zaman çok hızlı geçiyor. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Resfebe kuralı ve örnekleri için Ekim sayımızı kaçırmayın. Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*