Montessori ile kumda yazı yazma

Merhaba Can Kardeşlerim. Nasılsınız? Yeni eğitim- öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Bu etkinliğim en çok okul öncesi yaş grubuna ve ilkokula başlayacak heyecanlı mini mini birlere gelsin. 🙂 Sahilde kuma yazı yazmayı hepimiz çok seviyoruz değil mi? Öyleyse bu etkinliğe bayılacaksınız. Eminim abi ablalarınız da kendilerine sıra gelmesi için sabırsızlanacak.:)

Montessori etkinliği olarak okullarda uygulanan bu yöntemi tüm aşamalarına ve detayına yer vermeden evde yapabileceğimiz en basit haliyle anlatacağım. Kullandığım malzemeler hazır montessori malzemeleri değildir. Ahşap tepsi bir yapbozun alt tablasıdır. Çubuk ve dizme aparatı da eğitici bir oyuncağın malzemeleridir. Bu şekliyle orijinal haline çok yakın olduğunu söyleyebilirim.

Malzemeler

  1. Ahşap tepsi
  2. Ahşap çubuk
  3. Ahşap kart dizme aparatı
  4. Kum ya da minik taş
  5. Makas
  6. Mavi boya
  7. Alfabe kartları

montessori

1) Ahşap malzemelerimizi masamıza alıyoruz.

montessori

2) Alfabeyi internetten bulup kalın 200 gr.lık kağıda bastırıyoruz. (Orijinalinde harfler zımparalıdır. Çocuk kuma yazmadan önce parmağıyla duyusal olarak hissederek harfin üzerinden geçer. Dilerseniz simli evadan kendiniz harf hazırlayıp kartona yapıştırabilirsiniz.)

montessori

3) Harflerimizi tek tek kesiyoruz.

montessori

4) Ahşap tepsimize kum ya da ufak taş koyuyoruz. (Kum bulamazsanız sofra tuzu da kullanabilirsiniz.)

montessori

5) Çalışacağımız harfi masamıza alıp parmağımız ile üzerinden geçiyoruz. Şekli yazış sırasına göre algılıyoruz. Daha sonra dik şekilde ahşap aparata yerleştiriyoruz. Siz kırtasiyeden bulabileceğiniz mandallı not tutucuya da yerleştirebilirsiniz. Karta bakarak ahşap çubuk ile kuma(taşa) harfi yazıyoruz.

montessori

6) Kartı değiştiriyoruz. Yeni harfin üzerinden parmağımızla geçtikten sonra yine parmağımızla kuma aynısını yazıyoruz. Bu şekilde farklı çizgi çalışmaları, rakamlar üzerinde de çalışabilirsiniz. Bir dahaki aya kadar mutlu ve merakta kalın dostlarım…

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım.

E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

Montessori nedir?

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*