Mevsimler Nasıl Oluşur?

Sevgili can kardeşler!

Havalar da soğudu sanki… Siz de benim gibi üşümeye başladınız mı? Ya da kışlıklar çıktı mı ortaya? Kışlık demişken, havadaki ve ağaçlardaki değişimin farkındasınız değil mi canım dostlarım?

Bu ay sizlere mevsimlerden bahsetmek istiyorum. Şu aralar etrafımıza baktığımızda sararan yaprakları görüyoruz. Yaz mevsiminin geçmesiyle renk değiştiren bu güzel yapraklar şimdi bir bir düşüyor ağaçlardan. Sahi mevsimler nasıl değişir? Yazın sıcacık olan hava nasıl soğumaya başlar da üşürüz?

Mevsimler nasıl oluşur hiç düşündünüz mü?

İlkbahar sonbahar yaz ve kış. Hepsinin kendine göre güzel yanları vardır elbette. Rabbimiz her mevsimi kendine mahsus renklerle boyamış ve güzelleştirmiştir.

Şimdi ise havalar soğumaya başladı. Yağmurlar yağıyor. Sonbahar çoktan geldi. Peki, ne oldu da değişti yaprakların rengi ve havanın sıcaklığı?

Haydi gelin, şimdi tefekkür edelim birlikte!

Her şeyi bir düzen üzere yaratan Rabbimizin her daim kainatta tasarrufu olduğunu ve bizi hiç bırakmadığını görelim.

Dünyamız kendisine verilen vazife ile 2 farklı hareket eder. Birisi kendi etrafında dönmesidir. Ki, bunun sonucunda gece ve gündüz oluşur. Diğeri ise güneşin etrafında Rabbimizi çizdiği bir yol üzerinde dolanmasıdır, bununla da mevsimler oluşur. Dünyanın bu dolanmasıyla bazen güneşten gelen enerji azalır, ülkemiz soğumaya başlar sonbahar ve kış mevsimindeki gibi. Bazen de enerji çok fazla gelir ilkbahar ve yaz gibi. Rabbimiz her mevsimde bizlerin iyiliği için farklı nimetler gönderir. Vücudumuzun neye ihtiyacı varsa ona göre ağaçlarda pişirir. Yazın başka meyvelerden yeriz, kışın başka.Ve her mevsim başka renklere boyar Rabbimiz kainatı. İlkbaharda çiçeklerle renklendirir. Sonbaharda yemyeşil yaprakları sarıya kırmızıya boyar, gözlerimiz şenlenir.

Ama her mevsim güzeldir sevgili can kardeşim. Sıcacık yaz da güzeldir. Kartopu oynadığımız kış da. Pembe çiçekli ilkbahar da güzeldir sararmış yapraklı sonbahar da. Yeter ki, güzel görüp güzel düşünelim dostlarım.

Sevgili can kardeşlerim, insan ömrü böyle değişir zamanla. Çocukken ilkbahar gibi renkli oluruz enerjik heyecanlı. Yaşlandıkça enerjimiz azalır belki ama yine de birçok güzellikler olur hayatımızda. Eğer sizin de varsa etrafınızda yaşlanmış insanlar, onlara yardım ederek enerjinizi paylaşabilirsiniz. Güzel davranışlarınızla hayatlarını ilkbahara çevirebilirsiniz…

Bir sonraki sayıda görüşmek üzere can kardeşlerim. Sararmaya başlayan yaprakları defterinizin arasında saklamayı unutmayın.

1 Comment

  1. Ne kadar güzel ne kadar içten yazılmış teşekkür ederiz bu denli güzel anlatım için 🤲❤️

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*