Kardan Adamdan Çerçeve Yapalım

Merhaba Can Kardeşlerim. Bu ay kış temalı bir etkinlik hazırlamak istedim. Kardan adamdan fotoğraf çerçevesi yapmaya ne dersiniz?

Malzemeler
Abeslang çubukları
Beyaz akrilik boya
Beyaz karton
Makas
Yapıştırıcı
Simli pembe , sarı, turuncu eva
Oynar gözler
Kalem
Fotoğraf

1) Kırtasiyeden aldığımız abeslang (dil) çubuklarını beyaz akrilik boya ile boyuyoruz. Fırça ile boyayınca fırça izi çıktığından parmağınızla boyamanızı tavsiye ederim.

2) Boyalar kuruduktan sonra dil çubuklarını yandaki resimdeki gibi, kullanacağımız fotoğraf ebatında birbirine yapıştırıyoruz.

3) Simli eva süngerden kardan adamımıza uygun ebatta iki eldiven, iki çizme, bir de şapka çizip kesiyoruz.

4) Yapıştırıcı yardımı ile çizme ve eldivenleri çerçevemize yapıştırıyoruz.

5) Sert beyaz bir kartona yuvarlak çizip kesiyoruz. Bu kardan adamımızın baş kısmı olacak. Şapkasını yan yapıştırdıktan sonra oynar gözleri de yerine yapıştırıyoruz. Turuncu eva ya da keçeden burun kesip yapıştırıyoruz. Ağız kısmına da kalemle noktalardan zeytin çiziyoruz. Kardan adam çerçevemiz hazırrrr! 🙂 Kış temalı çerçevemizi odanızda dekoratif olarak kullanabilir, şapka kısmından delik açıp kurdele ile tutturarak oda kapınıza asabilirsiniz. Sevgiyle kalın…

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım. E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*