Etiket: test

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Okulumuzun iki dönemi arasında verdiğimiz tatilin adı nedir?

a) Hafta sonu tatili b) Yaz tatili c) Sömestir tatili

2) Aşağıdakilerden hangisi kar yağdığı zaman oynanan oyunlardan değildir?

a) Kardan adam yapmak b) Kızak kaymak c) Futbol oynamak

3) Aşağıdaki hangi besin maddemiz diğerlerinden bir yönüyle farklıdır?

a) Yumurta b) Havuç c) Süt

4) Cuma saatinde Peygamber Efendimiz’e (asm) gönderdiğimiz selamın adı nedir?

a) Selamlık b) Salavat c)Selamun Aleyküm

5) Soğuk kış gecelerinde ailecek içtiğimiz şifalı çay hangisidir?

a) Ihlamur b) Rezene c) Siyah çay

6) Kudüs’ün bizim için en önemli özelliği nedir?

a) Müslümanların ilk kıblesidir. b) Hacca gittiğimiz yerdir. c) Altından kubbesi vardır.

7) “Bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını aradığımız kalınca kitaptır.” Açıklama aşağıdaki hangi kitaptan bahseder?

a) Ansiklopedi b) Sözlük c) Fihrist

8) İki tahtayı birleştirmek için çakılan ucu sivri demir parçasının adı nedir?

a) İğne b) Çivi c) Çekiç

9) En güçlü ve doğal aydınlatma kaynağı hangisidir?

a) Jeneratör b) Projektör c) Güneş

10) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bir yönüyle diğer ikisinden ayrılır?

a) Zekat vermek b) Namaz kılmak c) Kitaplara iman

11) Yağmurlarıyla ünlü olan bereketli ay hangisidir?

a) Mart b) Nisan c) Mayıs

12) Her zaman dört ayağının üstüne düştüğü söylenen hayvan hangisidir?

a) Kedi b) Köpek c) Kuzu

13) Allah’ın hangi ismi bizi doyurduğu rızıklar verdiği anlamına gelir?

a) Rezzak b) Vedüd c) Mani

14) Dünya haritasını ilk kez kim çizmiştir?

a) Piri Reis b)Veysel Karani c) Mevlana

15) Tavşanların en sevdiği sebze hangisidir?

a) Havuç b) Lahana c) Salatalık

16) Ebabil kuşlarının ağzındaki taşlarla bozguna uğrattığı, yenilen ordunun başkanı kimdi?

a) Ebrehe b) Ebu Cehil c) Ebu Leheb

17) Hangisi, Allah’ın (cc) Kur’ân-ı Kerim’de bahsettiği bir çok faydalı meyvelerden biri değildir?

a) Hurma b) Zeytin c) Kiraz

18) Sadece 3 ayetten oluşan Kur’ân’ın en kısa suresi olup, çocukların kolayca ezberlediği sure aşağıdakilerden hangisidir?

a) İhlas b) Kevser c) Fatiha

19) Bir pusulada S harfi hangi yönü gösterir?

a) Güney b) Kuzey c) Batı

20) Adana’nın plakasını İstanbul’un plakasından çıkarırsak kaç sayısını buluruz?

a) 34 b) 33 c) 30

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-C, 3-B, 4-B, 5-A, 6-A, 7-B, 8-B, 9-C,
10-C, 11-B, 12-A, 13-A, 14-A, 15-A, 16-A, 17-C, 18-B, 19-A, 20-B

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Gökyüzünden her biri, bir melek tarafından indirilen yağış şekli hangisidir?
a) Dolu b Kar c) Çiğ

2) Aşağıdaki içeceklerden hangisi çocuklar için bir kış gününde en faydalı olur?
a) Ihlamur
b) Meyve suyu
c) Kahve

3) Aşağıdakilerden hangi kelime alfabe sıralamasına göre en sonda yer alır?
a) Şubat b) Aralık c) Ocak

4) 2 kuşla 3 ineğin ayak sayılarının toplamı kaçtır?
a) 18 b) 16 c) 10

5) Aşağıdakilerden hangi meslek eşleştirmesi yanlış verilmiştir?
a) Terzi-kumaş
b) Doktor-reçete
c) Manav-makas

6) Özellikle gözlerimize çok faydası olan A vitamini içeren hem sebze hem de meyve olarak tüketilen besinimiz hangisidir?
a) Portakal b) Havuç c) Elma

7) Hangisi İslâmın şartlarından biri değildir?
a) Meleklere iman
b) Kelime-i Şehadet
c) Zekât vermek

8) Hangi iki duyu organımız birlikte çalışırlar?
a) Kulak- burun
b) Kulak- boğaz
c) Burun-dil

9) Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğru değildir?
a) Sınıfa güler yüzle ve selam vererek girmeliyiz.
b) Arkadaşımız tenefüsteyken onun eşyalarını kullanabiliriz.
c) Derste müsaade alarak konuşabiliriz.

10) Karşında bir saat olduğunu düşünerek kollarını iki yana açarsan saat kaçı göstermiş olur? (sağ kolun yelkovan olsun.)
a) Saat üçtür
b) Üçe çeyrek vardır
c) Dokuzu çeyrek geçer

11) Kur’ân-ı Kerim’in anahtarı denilen sure hangisidir?
a)Yasin suresi b) İhlâs suresi c) Fatiha suresi

12) Oyuncak bir küp kaç tane kareden oluşmuştur?
a) 4 b) 6 c) 8

13) Aşağıdakilerden hangisi namaz kıldıktan sonra çekilen 33’er tespihten biri değildir?
a) Subhanallah b) Allahuekber c) Salâvat

14) Osmanlı devletinin kurucusu olan Osman Bey’in babası kimdir?
a) Orhan Gazi
b) 1. Murat
c) Ertuğrul Gazi

15) İslam halifelerinden birinci sırada görev yapmış olan kimdir?
a) Hz. Ebu Bekir b) Hz. Ömer c) Hz. Ali

16) Dinimize göre insanın en çok mücadele etmesi gereken duygusu hangisidir?
a) Sevgi b) Öfke c) Merhamet

17) Aşağıdaki duygulardan hangisi tüm dünyada barış içinde yaşanılmasını sağlar?
a) Hırs b) Hoşgörü c) Öfke

18) Yüce Allah (cc), örnek alabileceğimiz en doğru insan olarak bize kimi göstermiştir?
a) Anne-babamızı
b) Sahabeleri
c) Hz. Muhammedi (asm)

19)En çok hangisinden sonra şükür anlamına gelen “Elhamdülillah” deriz?
a) Uyanınca
b) Hapşırınca
c) Öksürünce

Testin Çözümü:  1b   2a   3c   4b    5c    6b   7a   8c  9b  10c 11c    12b   13c   14c   15a   16b   17b    18c   19b

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) İçinde bulunduğumuz ay ile hangi mevsimi bitirmiş oluyoruz?
a) İlkbahar b) Sonbahar c) Kış

2) Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından biri değildir?
a) Kız-erkek her çocuğun eğitim hakkı vardır.
b) Her çocuk sağlıklı bir ortamda büyümelidir.
c) Çocuklar fabrikalarda çalışmalıdır.

3)“Başlatır heyece, ulaştırır yüceye. Bir sürü kızı-oğlu vardır. Bilgilerin hepsi ondadır.” Bilin bakalım bu bilmecenin cevabı nedir?
a) Baba b) Doktor c) Öğretmen

4) Günün en kısa kılınan namazı hangisidir?
a) Sabah namazı
b) Öğle namazı
c) Akşam namazı

5) Hesap makinesinin çok daha gelişmiş hali olan, parlak ekranlı aracın adı nedir?
a) Yazarkasa
b) Tepegöz
c) Bilgisayar

6) Mevlid Kandili adıyla kutladığımız günün özelliği nedir?
a) Peygamberimizin (asm)gökyüzüne çıkarılması
b) Peygamberimizin (asm) doğum günü
c) Peygamberimizin (asm) vefatı

7) Her gün yaşadığı olayları düzenli olarak yazan bir öğrenci ne tür bir yazı yazmış olur?
a) Kompozisyon
b) Şiir
c) Günlük (günce)

8) Günün en kısa kılınan namazı kaç rekâttır?
a) 2 b) 4 c) 8

9) Aşağıdakilerden hangisi karşılıklı iletişim kurduğumuz araçlardan değildir?
a) Telefon b) TV c) Bilgisayar

10) Bazen çok mutlu olur ve bize onca güzel şeyi veren Allah’ımıza teşekkür etme isteği duyarız. Böyle durumlarda hangi kelimeyi kullanmalıyız?
a) Şükürler olsun b) Teşekkürler c) Sağ ol

11) Asıl zenginliği -hiç bitmeyecek olanı tanımlayan durum hangisidir?
a) Cebinde çok parası olmak
b) Az harcayan olmak
c) Kanaatkâr olmak

12) Dünyaya dışarıdan bakacak olsak, üzerinde en çok hangi rengin hâkim olduğunu görürüz?
a) Sarı b) Mavi c) Toprak rengi

13) Hangisi anne-babamıza karşı sergilediğimiz doğru bir davranış değildir?
a) Her gün para istemek
b) İşlerde yardımcı olmak
c) Edeple konuşmak

14) Hangisi TV-tablet izlemekle ilgili doğru olandır?
a) İstediğimiz her programı izleriz.
b) Gece veya gündüz canımız istedikçe izleriz.
c) Yapılacak görevlerimiz bitince uzak mesafeden izleyebiliriz.

15) Bir öğrencinin okulla ilgili görevlerinden biri olmayan, aşağıdaki şıklardan hangisidir?
a) Derse vaktinde gitmek
b) Sınav sorusu hazırlamak
c) Konuşmayarak dersi dikkatli dinlemek

16) “Allah (cc) beni bir …………. olarak göndermiştir.” hadisindeki noktalı yeri doğru olarak doldurun.
a) Muallim(öğretmen)
b) Doktor
c) Tüccar

17) Hz. Ali’ye atfedilen “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü, bize en çok aşağıdakilerden
hangisine saygı duymamız gerektiğini hatırlatır?
a) Komşuya
b) Öğretmenimize
c) Anne-babaya

18) Geçen yıldan yarım deste kalemi kalan bir öğrenciye, bu yıl da bir düzine kalem hediye gelmiştir. Bu yıl için kaç kalemi
olmuştur?
a) 17 b) 24 c) 18

19) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak, kitap okumamızı hızlandırmaya yardımcı olmuş oluruz?
a) TV izlersek
b) Hikâye okursak
c) Kitapların resimlerini incelersek

20) Namaz kılarken bazı rekâtlarda Fatiha suresinden önce okunan duanın adı nedir?
a) Kevser b) Subhaneke c) Tahıyyat

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-C, 3-C, 4-A, 5-C, 6-B, 7-C, 8-B, 9-B,
10-A, 11-C, 12-B, 13-A, 14-C, 15-B, 16-A, 17-B, 18-A, 19-B, 20-B

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Akraba ve eş dost ziyareti anlamına gelen tabir hangisidir?
a) Selamlama b) Bayramlaşma c) Sıla-i rahim

2) Uzun bir toplama işlemini pratik hale getiren tablonun adı nedir?
a) Çerçeve b) Çarpım tablosu c) Tabldot

3) Aşağıdakilerden hangisi bir tür değildir?
a) Balık b) İstanbul c) Pantolon

4) Cumhuriyet’in ilan edildiği tarihi doğru olarak hatırlayalım, işaretleyelim.
a) 29 Ekim 1923 b) 19 Ekim 1920 c) 23 Nisan 1923

5) ”Zeynep okuldan ne zaman gelecek” cümlesinin türü nedir?
a) Merak cümlesi b) Olumsuz cümle c) Soru cümlesi

6) Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) davranışlarını uygularsak ne yapmış oluruz?
a) Hadis okumuş oluruz b) Sünnete uymuş oluruz c) Kur’ân okumuş oluruz

7) 4 mevsimden en soğuk ve en sıcak olanı saymazsak geriye kalan mevsimlerin ortak adı nedir?
a) Bahar b) Cemre c) Yıl

8) Karıncalarla konuşabilen peygamber kimdir?
a) Hz. İsa b) Hz. Nuh c) Hz. Süleyman

9) Hangi bilmecede sevimli bir hayvan gizlidir?
a) Gökte bir köprü rengi yedi türlü
b) Ha bire zıplar bulduğu cevizi toplar
c) Kirazın eşiyim birazcık ekşiyim

10) Hangi şekil diğerlerinden görünüm olarak epeyce farklıdır?
a) Altıgen b) Dikdörtgen c) Daire

 

11) “Yangın var…” cümlesinin sonuna hangi işareti koyarsak doğru olur?
a) Soru işareti b) Nokta c) Ünlem

12) Bugünkü tarihten doğum tarihinizi çıkarırsanız sonuç sizin için neyi gösterir?
a) Tarihi b) Kendi yaşımızı c) Baba yaşını

13) Süt, pirinç ve şekerle pişirilen tatlının adı
nedir?
a) Bulamaç b) Aş c) Sütlaç

14) Fıkralarıyla ünlü coğrafi bölgemiz hangisidir?
a) Ege b) Karadeniz c) Doğuanadolu

15) Kötü alışkanlık ve bağımlılıklarla mücadele etmemize yardımcı olan kuruluş hangisidir?
a) Kızılay b) Yeşilay c) Hastane

16) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi fayda ilişkisi açısından yanlıştır?
a) Havuç-göz b) Süt-kemikler c) Pırasa-boy

17) Evde sağlıklı bir ekmek pişirmek için aşağıdakilerden hangisine ihtiyacımız yoktur?
a) Un b) Maya c) Ayran

18) Kur’ân-ı Kerim’i baştan sona bir kez okuyup bitiren ne yapmış olur?
a) Hafız olur
b) Hatim etmiş olur
c) Cüz okumuş olur

19) Duyu organlarımızla ilgili eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
a) Dil-çiçek b) Dil-dondurma c) Göz-parfüm

20) Aşağıdaki isimlerden hangisi bize, fıkralarla alakalı çağrışım yapmaz?
a) Temel b) Nasreddin Hoca c) Hazerfen

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-B, 3-C, 4-A, 5-C, 6-B, 7-C, 8-C, 9-B,
10-C, 11-C, 12-B, 13-C, 14-B, 15-B, 16-C, 17-C, 18-B, 19-B, 20-C

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Kutladığımız hangi bayramla, İslamın şartlarından biri olan hac ibadeti aynı zaman diliminde gerçekleştirilir?
a) Ramazan Bayramı
b) Kurban Bayramı
c) Hıdrellez

2) Hangisini bilmek, bizi günlük yaşantımızda huzura ve mutluluğa kavuşturur?
a) Sayı hesabı yapmak
b) Toplumsal kuralları bilmek
c) Kompozisyon yazmayı bilmek

3) “Biriniz yatarken ….. tarafı üzerine yatsın.” Hadisî Şerifini hangi kelime doğru tamamlar?
a) Sağ b) Sol c) Sırt

4) İklim şartlarımıza uymadığı için ülkemizde hangisi yaşayamaz?
a) Yırtıcı kuşlar b) Penguen c) Kaz

5) Ateşe atıldığında yanmayan peygamber kimdi?
a) Hz. Süleyman
b) Hz. Muhammed
c) Hz. İbrahim

6) İslâmın şartlarından hangisini ilk önce yapmazsak diğer ikisini yapamayız?
a) Kelime-i Şehadet okumak
b) Namaz kılmak
c) Hacca gitmek

7) Tatilde aşağıdakilerden hangisiyle en çok vakit geçirdiğinizi seçiniz?
a) Arkadaş-Oyun
b) Kitap-Bulmaca
c) Bilgisayar-Tv

8) Pişirmeden yenilen acılı köfteye ne denir?
a) Çiğ börek
b) Çiğ köfte
c) Çitlembik

9) “Biriniz hapşırdığında “……………” desin.” Hadisinde noktalı yere hangisi gelmelidir?
a) Bismillah
b) Barekallah
c) Elhamdülillah

10) En başarılı öğrenci hangi yöntemi izleyerek çalışan öğrenci olur?
a) Dersini sabaha bırakan öğrenci
b) Acilen okulda yapan öğrenci
c) Planlı çalışan öğrenci

11) Arada bir kendimizde manevî temizlik yapmak anlamına gelen şey aşağıdakilerden hangisidir?
a) Namaz kılmak
b) Tevbe etmek
c) Besmele çekmek

12) Yakalandığı hastalığa gösterdiği sabrı ile tanınan peygamber kimdi?
a) Hz. İdris b) Hz. Musa c) Hz. Eyyüb

13) Hangi huy, “ben Müslümanım” diyen birine yakışmaz?
a) Yanında olmayan biri hakkında kötü konuşmak.
b) Borç aldığı şeyi geri ödemek.
c) Güler yüzlü davranmak.

14) Peygamber Efendimiz (asm) vefat etmeden 1 yıl önce kalabalık bir topluluğa konuşmuş ve sözleri günümüze kadar gelmiştir. Bu konuşmanın adı nedir?
a) Vaaz b) Hadis c) Veda Hutbesi

15) Şekerin iplik haline getirilerek satıldığı tatlı çeşidinin adı nedir?
a) Baklava b) Şekerpare c) Pişmaniye

16) Saatin tam 12 olduğunu düşünürsek akreple yelkovan arasında kaç derecelik açı oluşur?
a) 30 b)90 c) Sıfır

17) Namaz için yapılan çağrının adı nedir?
a) Tekbir b) Ezan c) Şehadet

18) Namaza hazırlanma aşamasında yaptığımız temizlik faaliyetinin adı nedir?
a) Abdest b) Gusül c) Giyinme

19) Aşağıdakilerden hangisi bizim için doğru bir beslenme şekli değildir?
a) Ayak üstü yemek
b) Sık sık her şey yemek
c) Sebze ve et yemek

20) Akşam namazının rekâtları hangi şıkta doğru verilmiştir?
a) 2 sünnet, 2 farz.
b) 3 farz, 2 sünnet.
c) 3 farz 4 sünnet

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-B, 3-A, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-B, 9-C,
10-C, 11-B, 12-C, 13-A, 14-C, 15-C, 16-C, 17-B, 18-A, 19-C, 20-B

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1)“Korkma!” diyerek başlayıp “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda Şüheda fışkıracak toprağı sıksan Şüheda” diyerek bizi sürekli yüreklendiren milli şiirimizin şairi kimdir?

a) Necip Fazıl Kısakürek  b) Mehmet Akif Ersoy   c) Cahit Sıtkı Tarancı

2) Aşağıdakilerden hangi kelime alfabe sıralamasına göre en sonda yer alır?

a) Ağabey

b) Ağustos

c) Aralık

3) 2 kuşla 7 kedinin ayak sayılarının toplamı kaçtır?

a) 18       b) 32       c) 28

4) Hangileri yanlış eşleştirilmiştir?

a) Terzi-Mezura b) Doktor-Stetoskop c) Manav-Makas

5)Aşağıdaki besinlerden hangisini hem sebze hem de meyve olarak tüketiriz?

a) Havuç b) Brokoli c) Armut

6)Özellikle Türkiye’nin çok kar alan yüksek bölgelerinde kurulmuş olan, teller üzerinde kayarak ilerleyen hava taşıma aracına ne denir?

a) Balon b) Bot c) Teleferik

7) Haftalık ders planı yapmak bize hangi açıdan kolaylık sağlar?

a) Düzenli ve eksiksiz çalışmamızı sağlar.

b) Sağlıklı olmamızı sağlar.

c) Mutlu olmamızı sağlar.

8) Aşağıdakilerden hangi sebep sonuç ilişkisi yanlış eşleştirilmiştir?

a) Çalışmamak-Zayıf almak

b) Dengesiz beslenmek-Sağlıklı olmak

c) Koşmak- Yorulmak

9) Hicri takvime göre düşündüğümüzde senenin ilk kandili hangisidir?

a) Mevlüt Kandili

b) Miraç kandili

c) Regaib kandili

10) Bir yılda sadece bir ay boyunca her gün yapmakla yükümlü olduğumuz –farz- ibadet hangisidir?

a) Zekat b) Namaz c) Oruç

11) Arkadaşımızla boyalarımızı ortak kullanmamız hangi tür davranışa örnektir?

a) Paylaşımcı b) Hoşgörülü c) Kıskançlık

12) Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlış bir bilgidir?

a) Hz. İsa gökyüzüne çekilmiştir.

b) Hz. Ali üçüncü halifedir.

c) Hz. Muhammed (asm) en son peygamberdir.

13) Hangisi, Kar yağdığını görünce hemen ortaya çıkardığımız giysilerimizdendir?

a) Etek-çorap b) Bot-şemsiye c) Eldiven-atkı

14) Arkanda bir saat olduğunu düşünerek kollarını iki yana açarsan saat kaçı göstermiş olur? (sağ kolun akrep olsun.)

a) Dokuza çeyrek var

b) Üçe çeyrek var

c) Dokuzu çeyrek geçiyor

15) Hangisini yapmadan bir günümüzü geçirirsek, bizi olumsuz olarak etkilemez?

a) Hiç yemek yemezsek

b) Hiç TV İzlemezsek

c) Hiç Uyumazsak

16) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (asm) kaç yaşında iken peygamberlik görevi verilmiştir?

a) 63   b) 25       c) 40

17) Aşağıdakilerden hangi eşleştirme yanlıştır?

a) Mütevazı-Alçak gönüllü

b) Cömert-Eli açık

c) Hoşgörülü-Sessiz

18) Şıklardan hangisi imanın şartlarından birisi değildir?

a) Kitaplara iman b)Allah’a iman c) Namaz kılmak

19) Allah’ın (cc) isimlerinden “Bütün yarattığı varlıkları kontrolü altında tutan” anlamına gelen esma hangisidir?

a) Rezzak b) Veli c) Müheymin

20) Rabbimiz’in bize asla izin vermediği yasak koyduğu şeylere ne deriz?

a) Haram b) Ceza c) Helal

 

Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Sadece siyahın değişik tonları kullanılarak kurşun kalemle çizilen resme ne ad verilir?

a) Karakalem b) Karikatür c) Karalama

 

2) Artık evdeki ısıtıcıları yakmadan duramadığımız, sonbaharın son ayı hangisidir?

a) Aralık b) Kasım c) Ekim

 

3) Hz. Ali’ye atfedilen “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü, bize en çok aşağıdakilerden kime saygı duymamız gerektiğini hatırlatır?

a) Komşumuza b) Doktorumuza c) Öğretmenimize

 

4) “Annenize öf bile demeyiniz” ayeti bize asıl neyi öğütlemek ister?

a) Annenizin sağlığını koruyun.

b) Annenizle saygılı konuşun.

c) Annenizin sözünü daima dinleyin.

 

5) Aşağıdaki düşüncelerden hangisi doğrudur?

a) Bir konu hakkında herkes aynı şeyi düşünmelidir.

b) Herkes farklı düşüncelere sahip olabilir.

c) Düşüncelerimizi diğerlerine zorla kabul ettirmeliyiz.

 

6) Ağız ve diş sağlığımız için aşağıdakilerden hangisini kullanmamız sünnettir?

a) Diş macunu b) Diş fırçası c) Misvak

 

7) Bu yıl bir düzine kalemimizden bir destesini kullanırsak geriye kaç kalemimiz kalır?

a) 4 b) 2 c) Hiç

 

8) “Bence o arkadaşımız kötü davranır.” Demek nasıl bir duyguyla kurulmuş cümledir?

a) Merhametli b) Önyargılı c) Saygılı

 

9) “Davulun sesi uzaktan hoş gelir” atasözü bize ne anlatmak ister?

a) Bazı şeyler uzaktan güzel görünürken, yakınlaştıkça rahatsız edici, çirkin olabilir

b) Davul çalanlar hep hoş sesler duyduğu için mutludur

c) Davulu uzaktan dinlemekte fayda vardır

 

10) Aşağıdakilerden hangisini yapmak, kitap okumamızı hızlandırma yöntemlerinden biridir?

a) Tv izlemek b) Hikaye okumak c) Kitabın resimlerini incelemek

 

11) Daha çok haşlayarak tükettiğimiz ama patlatarak da eğlenceli hale getirdiğimiz yiyecek türü hangisidir?

a) Kestane b) Fındık c) Mısır

 

12) Peygamberimiz (asm)’in vefatından sonra ilk halife olan kişi kimdir?

a) Hz. Ömer b) Hz. Ali c) Hz. Ebu Bekir

 

13) Hiç uyumadan yaşayan ve çok çalışkanlığıyla tanınan hayvan türü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Karınca b) Kedi c) Timsah

 

14) Her namazın her rekâtında mutlaka okumak zorunda olduğumuz sure hangisidir?

a) Sübhaneke b) Ettehıyyatü c) Fatiha

 

15) Aşağıdaki oyunlardan hangisi fiziksel aktivite içermez?

a) İp atlamak b) Top oynamak c) Atari oynamak

 

16) Her zaman yenilebilen fakat ramazan ayında oruç açarken daha fazla tüketilen yiyeceğin adı nedir?

a) Pide b) Hurma c) Muz

 

17) Peygamber Efendimiz (asm)’i uzak yollardan görmeye gelip de göremeden dönen, ardından Peygamberimizin ona hırkasını hediye gönderdiği meşhur kişi kimdir?

a) Beyazıd-ı Bestami

b) Abdülkadir Geylani

c) Veysel Karani

 

18) İnsanlara en zor anlarında yardıma yetiştiği söylenen manevi kişilik kimdir?

a) Hızır

b) Polis

c) Dost

 

19) Aşağıdakilerden hangisini tatilde her gün düzenli olarak yaparsak, bize okul açıldığında da faydalı olur?

a) Televizyon izlemek

b) Kitap okumak

c) Sokakta oynamak

 

20) Büyüklerin küçüklere öğüt vermek için söyledikleri iyiliğe sevk etme sözlerine ne denir?

a) Tekerleme

b) Nasihat

c) Azarlama