Eğlenceli Test

1) Havaya, toprağa ve suya düşmesiyle baharın geldiğine inanılan şeyin adı nedir?
a) Meltem b) Cemre c) Çiğ

2) Ayakkabılarımızı giyerken önce ………, çıkarırken önce ……. ile başlarız. Sünnete uygun olarak noktalı yerlere hangi şık gelir?
a) Sağ-sağ b) Sağ-sol c) Sol-sağ

3) Peygamber Efendimiz’in (asm) bize namazı hediye olarak getirdiği gecenin adı nedir?
a) Berat b) Salât c) Mirac

4) 3 tanesi üç liraya satılan silgilerden, 5 tane alırsam kaç lira ödemem gerekir?
a) 15 TL b) 10 TL c) 5 TL

5) Aşağıdakilerden hangisi zararlı bir alışkanlık değildir?
a) Sigara içmek.
b) Sürekli bilgisayar oyunu oynamak.
c) Uyumak

6) Mirac Kandili denilince aklımıza hangi müthiş olay gelir?
a) Kandilleri yakmak.
b) Peygamberimizin gökyüzüne seyahati.
c) Dua etmek.

7) Hayvanlar âleminin hız şampiyonudur ve geçen ay ki dergimizde tanışmıştık. Kimdi hatırlayın?
a) Leopar b) Çita c) Kaplumbağa

8) Matematik ilminin kurucusu deyince akla gelen ilk kişi kimdir?
a) Cervantes
b) Mimar Sinan
c) Cabir bin Hayyan

9) Peygamberimizin (asm) sağlığımız için yaptırmamızı tavsiye ettiği bir nevi kan aldırma işleminin adı nedir?
a) Serum b) Hacamat c) Kan bağışı

10) İplik iplik ayrılan şerbetli tatlı türüdür. Bu tatlının adı nedir?
a) Baklava b) Pişmaniye c) Kadayıf

11) Allah’ın (c.c) bizim iyiliğimiz için yapmamızı yasakladığı davranışlara ne denir?
a) Haram b) Caiz c) Mübah

12) Hangisi namazın şartlarından değildir?
a) Abdestli olmak
b) Örtünmek
c) Tok olmak

13) Allah’ımızın isimlerini ve sıfatlarını tekrarlayarak okumaya ne denilir?
a) Namaz b) Dua c) Zikir

14) Mesleği avukatlık olan birinde, Allah’ın esmalarından, anlam bakımından, en çok hangisi yansır?
a) Rezzak b) Adl c) Latif

15) Hz. Peygamberimiz’in (asm) yanında en çok zaman geçiren çocuk kimdi?
a) Hz. Ali b) Enes c) Musab

16) Üçün üç katını ikiye bölün. Kaç çıktı?
a) 3 b) 5 c) 4,5

17) Bazı bağımlılıklarla mücadele etmemize yardımcı olan kurumun adı nedir?
a) Kızılay b) Sağlık ocağı c) Yeşilay

18) Biz çocuklar için aşağıdakilerden hangisi sahip olmamız gereken bir şey değildir?
a) Oyuncak b) Kitap c) Cep telefonu

19) Kur’ân’ı Kerim okunurken neden susarız?
a) Ezberlemek için
b) Dinlemek farz olduğu için
c) Okuyan kişi kızmasın diye

20) Çizgi filmler hakkında hangisini söyleyemeyiz?
a) Eğlencelidir
b) Öğreticidir
c) İçinde geçen her cümle doğrudur.

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-B, 3-C, 4-C, 5-C, 6-B, 7-B, 8-C, 9-B, 10-C 11-A, 12-C, 13-C, 14-B, 15-B, 16-C, 17-C, 18-C, 19-B, 20-C