Ellerimiz (2023/03)

ellerimiz

En kıymetli ve en çok kullandığımız azalarımızdan biri de ellerimizdir. Çok üstün özellikleri olan ellerimizin değerinin farkında mıyız acaba? Ellerimizle birçok işlerimizi görürüz. Mesela; elbiselerimizi giyeriz. Yazı yazarız. Yemeklerimizi yeriz. Tarlada, bağda, bahçede birçok işlerimizi ellerimizle yaparız. Arabamızın direksiyonunu, vitesini, sileceklerini, kornasını hep ellerimizin yardımıyla kullanırız.

Elbiselerimizin düğmelerini, ellerimizle düğmeleriz. Yüzümüzü, azalarımızı, bedenimizi ellerimizle yıkarız. Doktorlar hastalarını elleriyle tedavi eder ve ameliyat yaparlar. Öğretmenler öğrencilerine eğitim verirken tebeşiri, kalemi ve diğer eğitim araçlarını ellerinin yardımıyla kulla- nırlar. Kalemimizi elimizle tutar ve kitabımızın sayfalarını elimizin yardımıyla çeviririz. Askerlerimiz ve güvenlik güçlerimiz silahlarını ellerinin yardımıyla kullanırlar.

Kadınlar evlerindeki birçok işleri elleriyle yaparlar. Çocuklar birçok oyunları elleriyle oynarlar. Çantamızı elimizle taşır, susadığımızda suyu elimizle içeriz. Elimiz bizim en iyi yardımcımızdır. Ayakkabımızı giymekte zorlandığımızda hemen elimiz imdada koşar yardım eder. Gözlüklerimizi ellerimizle takarız. Saçlarımızı tararken elimizden medet umarız.

Evlerimizi yaparken, tamir ederken, boya badana yaparken hep ellerimizi kullanırız. Ellerimizle ağaçları diker, budar, ellerimizle meyveleri toplarız.

Paraları ellerimizin yardımıyla sayarız. Başkalarından para alırken ve birilerine para verirken hep ellerimiz kullanırız.

Faydalı olan şeyleri ellerimizle kendimize yaklaştırır, çekeriz. Zararlı şeyleri yine ellerimizle kendimizden uzaklaştırırız.

Soframızı ellerimizle serer, yiyeceklerimizi ellerimizle yer, misafirlerimize ellerimizle ikramda bulunuruz.

Birisine bir yer tarif ederken veya işaret ederken ellerimizi kullanırız. İnsanlar elleri ile bir yetimin başını okşar ve sevap kazanırlar. Yine Allah için birbirleriyle karşılaştıklarında elleriyle tokalaştıklarında günahları affedilir.

Evet, bizi en şerefli üstün bir varlık olarak yaratan Rabbimizin huzurunda da yine ellerimizi açıp ona yalvarıyoruz.

Ey Rabbimiz! Ellerimizin vazifelerince sana şükürler olsun.

Yazan: Mehmet Erbaş

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*