Hayvan sever misiniz? (2023/10)

hayvan

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda biraz hayvanlardan bahsetmek istiyorum. Biliyorum aranızda onların su kaplarını dolduran, mama ve yiyecek veren çok iyi kalpli arkadaşlarımız var.

Bizim oturduğumuz yerde de bazı komşularımız kedileri, besliyor, onlara barınak yapıyor, çok güzel ilgileniyorlar. Bazı komşularımız ise, kimi korktuğu gerekçesiyle, kimi de “apartman önleri kirleniyor, kokuyor” diye hayvanlara mama ve su koyan komşularımızla tartışıyor. Hatta site yönetimine şikâyet ediyorlar.

HAYVANLAR HİZMETKAR YARATIKLARDIR

Hayvanlar da, diğer tüm varlıklar gibi Allah’ın insanın hizmetine verdiği yaratıklarıdır.

Çevreye ve dolayısıyla da insana sayısız faydaları vardır. İnsanlar, hayvanlara bakmakla, iyi davranmakla, ihtiyaçlarını karşılamakla sorumludur. Hayvanları seven kişiler, insanlara da şefkatli, merhametli olur. Hayvan sevmekten korkan ve ya onlara yar- dım etmek istemeyenlere bir şey demiyorum kendi tercihleri ama en azından hayvanlarla ilgilenen insanlara saygılı olsunlar. Takdir etmesi gerekirken şikayet etmesinler. Hayvanlara su ve yiyecek veren insanlar da, apartman, site gibi toplu yaşanan yerlerde bu işi temizliğe dikkat ederek yapsınlar.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*