Camiler çocuklarla güzel (2023/07)

camiler çocuklarla güzel

Yaz tatili geldi. Bu zaman dilimini güzel verimli bir şekilde geçirebiliriz. Farklı kültürleri gezerek, okuyarak, dinlenerek ve öğrenerek doldurabiliriz. Yaz dönemi, dini eğitimin daha yoğun alındığı kurslara gidiliyor. Her sene binlerce çocuk, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyor. Yeni arkadaşlıklar ediniyor. Neden siz de bu dönemi faydalı geçirmek istemeyesiniz?

camiler çocuklarla güzel

3 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

2023 yılı yaz Kur’an kurslarında Eğitim-Öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz – 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta sürecek. Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaatlar 19 Haziran – 10 Temmuz tarihlerinde başlayacak, il ve ilçe müftülükleri ile cami ve Kur’an 34 kurslarına doğrudan yapılacak.

camiler çocuklarla güzel

SOSYAL FAALİYETLER DE YAPILIYOR

2023 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençler için hazırlanan “Yatılı Yaz Kur’an Kursları Programı” da uygulanacak. Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacak. Yaz dönemini dolu dolu geçirmek isteyenler, bu fırsatı kaçırmasın.

camiler çocuklarla güzel

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, 4 yaş üzeri çocuk ve gençleri yaz Kur’an kurslarına beklediklerini söyledi.Velilerin ve çocuklarının yaz Kur’an kurslarına büyük ilgi gösterdiklerini belirten Akbulut, bu kurslarda hem değerler eğitimini hem de din eğitimini verdiklerini bildirdi.Yatılı yaz Kur’an kurslarına yönelik taleplerin arttığını ifade eden Akbulut, “Bu yıl özellikle depremi yoğun yaşayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerimizdeki çocuklarımızı velilerinin muvafakatiyle İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri gibi illerde düzenlenecek yaz kamplarımızda misafir edeceğiz.” diye konuştu.

E, daha ne duruyoruz; haydi Kur’an Kurslarına!

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*