Nereye gidiyor bu harfler? (2023/01)

 

Tarih kitabının tüm harfleri sıraya dizilmişlerdi. Öndeki beş harf onuncu sayfadan aşağıya atladı. Beşinci cümleden sekizinci cümleye kadar olan harfler en arka sayfadan çıktılar. Tüm sesli harfler sayfalar arasına sıkışmamak için balonlara tutunup gökyüzüne çıkmayı seçtiler. Kitap içinde sadece birkaç resim kalmıştı. Onlarda hallerinden memnundu. Ne de olsa anlı şanlı koskoca tarih kitabı onlara kalmıştı. Macera, masal ve şiir kitabı şaşırıp kaldılar. Macera kitabı aynı zamanda biraz üzüntü, biraz da merak içindeydi? Nereye gidiyordu bu harfler? Macera kitabı bembeyaz bir kağıt olarak kalmayı asla istemezdi. Oysa tarih kitabının bu durum umurunda bile değildi. Sesli harflerden “i” süzülerek sandalyenin üstüne indi.

Sandalye irkildi. İ harfi neredeyse düşecekti. Sandalye i harfinin noktasından tuttu. Bu sesli harfin yere inmesini fırsat bilen macera kitabı hemen sordu: “Kitapları bırakıp nereye gidiyorsunuz? Siz harfler olmazsanız ne hece ne kelime ne de cümle olur. Bunlar olmazsa yazı olmaz yazı olmazsa da kitap…” İ harfi az önce ki iniş sırasında yamulan noktasını düzelttikten sonra cevap verdi. Bizi yardıma çağıran çocuklar var onlara gidiyoruz. Macera kitabının şaşkınlığı bir kat daha artmıştı. Harflerin nasıl bir yardım yapacağını hayal edemiyordu. İ harfi elini uzaklara doğru uzattı. “Şuradaki okulu görüyor musun? İşte oradaki okula başlayan çocuklar zihinlerindeki düşüncelerini saklamayı öğrenmek istiyorlar. Çünkü saklanmayan düşünceler, bilgiler bir gün unutulur. Düşünceyi saklamanın en güzel yolu yazmak, harfleri öğrenmek. Merak etme kısa zamanda geri döneceğiz. Çünkü harfleri öğrenen çocuklar yazmayla birlikte okumayı da öğrenecekler. Harfler olmazsa kitaplar olur mu? Çocuklar okumak ister. Okunanları dinlemek ister.”

Macera kitabı harflerin yapmak istediklerini çok beğenmişti. Macera kitabı tarih kitabının rahatlığını şimdi anlamıştı. “Güle güle gidin çocuklara kitaplardan selam söyleyin. Bir an önce sizi öğrensinler de hem tarih kitabı kitap olsun hem de bizler onların okumaları ile şenlenelim.

origami harfler

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*