Öfkelendiğimizde Ne Yapmalıyız?

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Öfkelendiğinizde ne yaparsınız? Ben kolay kolay öfkelenmem ama bazen de ölçüyü kaçırabiliyorum.
Geçen gün böyle bir şey yaşadım. Aslında şimdi düşündüğümde çok gereksizdi, ama kardeşimle bir konuda anlaşamadım ve ona bağırmaya başladım. O gün dayım bize misafir gelmişti. Beni o halde görünce çok şaşırdı.
Yanına çağırdı. “Lemanur, bir şey istediğin gibi olmadığında, birisi seni kızdırdığında bağırmak yerine sakince konuşabilirsin. Ona ne hissettiğini, ne istediğini güzelce anlatabilirsin.” dedi.
Bana, herkesin bir “öfke kontrol yöntemi” olması gerektiğini söyledi.
“Mesela 1’den 10’a kadar sayı sayabilirsin ya da farklı bir işle uğraşabilirsin.” dedi. Bir de Peygamber Efendimizin bu konudaki sözlerini hatırlattı.
Peygamber Efendimiz (asm) “Öfke şeytandandır, şeytan ise ateştendir. Su ateşi söndürür.” demiş ve öfkelendiğimizde abdest almamızı tavsiye etmiş. Mümkünse namaz kılmamızı da. Ayaktaysak oturmamızı, oturuyorsak ayağa kalkıp dolaşmamızı, yani farklı bir şey yaparak sakinleşmemizi de tavsiye etmiş.
Bunları öğrendiğim için çok mutlu oldum. Hepimiz çeşitli nedenlerle öfkelenebiliriz. Önemli olan böyle bir durumda ne yapacağımızı bilmek… Tekrar görüşmek üzere! Şimdilik hoşça kalın, mutlu kalın! 🙂

Lemanur Yükselten

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*