Enerjimizi Tasarruflu Harcayalım

Bilindiği gibi, gün geçtikçe sanayileşen dünyamızda bol enerjiye ihtiyacımız var. Buna karşılık enerji kaynakları kısıtlı ve zor elde ediliyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde enerji çok daha kıymetli.

Türkiye de gelişmekte olan ülkelerden biridir. Enerji kaynakları kısıtlı, kalkınma için yeterli enerjiyi şimdilik üretemiyoruz. Enerji ihtiyacımızın bir kısmını yurt dışından alıyoruz.

Bugünkü modern tesislerin pek çoğunu elektrik enerjisi ile çalışıyor.

Enerji üretimin arttıramazsak, o tesislerden faydalanmamız da mümkün olmuyor. Elektrikli aletlerinin kullanışının fazlalaşması da işimiz hayli zorlaştırıyor.

Bu yüzden mevcut enerji kapasitemizi arttırma yönünde çalışmalar yapılırken, diğer yandan enerji tasarrufu da yapmaya mecburuz.

Gereksiz yere yanan lambayı, boşu boşuna çalışan bir elektrikli aleti fişten çekmek bizim görevlerimizden biri olmalı. Biliyorsunuz, dinimiz de bizi israftan men ediyor.

Her ocak ayının ikinci haftası Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta boyunca enerji kaynaklarımız, üretimimiz, ihtiyacımız hakkında bilgiler verilerek, enerjinin ülke kalkınmasındaki önemi anlatılır. Kalkınma yolunda enerji israfı yapmamız, enerji tasarrufuna gitmemiz istenir.

Dikkatle etrafımıza baktığımızda yapılan israfları şöyle bir düşünelim;

Karşımızda boşa yanan lambalar, boşa çalışan elektrikli aletler, trafik karmaşası içinde arabaların harcadığı benzinler çıkacaktır.

Bütün bunlar milli servetimizdir. Milli servetimizi kullanacağımız pek çok ihtiyacımız var. Mesela yapılan tasarruflarla yeni enerji tesisleri kurularak enerji üretimi arttırılabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*