Birlikte balondan sevimli hayvanlar yapalım!

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim.
Nasılsınız? Bu ay hep birlikte balondan sevimli hayvan dostlarımızı yapacağız.

Malzemeler
Rengârenk balonlar
Rengârenk kartonlar
Makas
Tahta kalemi
Yapıştırıcı

1) Rengârenk balonlarımızı masamıza alıyoruz.

2)Sarı balonumuzu şişirip bağlıyoruz. Tahta kalemi ile gülen iki göz vetebessüm eden bir ağız çiziyoruz. Arının vücuduna da iki kalın halka çizip
içlerini siyahla boyuyoruz.

3) Siyah fon kartonuna iki adet aynı şekilde kanat çizip yapıştırıyoruz. Şimdi hep beraber söyleyelim:
“ Yaz geldi çiçekler açtı, arıları hep çalıştı. Yaz geldi çiçekler açtı, arılar hep çalıştı. Arı vız vızvız, arı vız vızvız, arı vız vızvız diye çalışıııırrr…”

4) Diğer hayvanımıza geçelim. Yeşil renk balonumuzu şişiriyoruz. Tahta kalemi ile burnunu ve ağzını çiziyoruz. Önce koyu yeşil renk kartona fotoğraftaki şekilde gözler çizip kesiyoruz. Aynı şeklin biraz ufağından açık yeşil kartona çizip kesiyoruz. Ortalarına siyah renkle göz çizip fotoğraftaki gibi önce birbirine sonra da balonumuza yapıştırıyoruz. Şimdi hep beraber:
“ Küçük kurbağa, küçük kurbağa, kuyruğun nerede? Kuyruğum yok, kuyruğum yok, yüzerim deredee. Kuvak vak vak, kuvak vak vak, kuvakkuvakkuvak…”

5) Üçüncü hayvan dostumuza geçelim: Mavi ya da kırmızı renk balonumuzu şişirip ağzını bağlıyoruz. Beyaz kartondan oval gözler çizip kesiyoruz. Siyah kalemle göz bebeklerini çizip balonumuza yapıştırıyoruz. Aynı kalemle gülümseyen bir ağız çiziyoruz.

6) Daha sonra turuncu renk kartona yüzgeç ve kuyruğunu çizip kesiyoruz. Kuyruk ve yüzgecin kenarlarından tahta kalemi ile geçip hatlarını netleştiriyoruz ve kıvrımlarını da kalemle çiziyoruz. En son onları da balonumuza yapıştırıp söylemeye başlıyoruz: “ Kırmızı balık gölde, kıvrıla kıvrıla yüzüyor. Balıkçı Hasan geliyor, oltasını atıyor. Kırmızı balık dinle, sakın yemi yeme. Balıkçı seni tutacak, sepetine atacak. Kırmızı balık kaç kaç, kırmızı balık kaç kaç kaç…”

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım. E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*