Haydi Asılın Küreklere

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim;
Nasılsınız? Yaz tatili nasıl gidiyor?
Sağlığınız keyfiniz yerindedir inşallah. Yazın suyla ve sulu oyuncaklarla oynamak ne kadar eğlenceli oluyor değil mi? Benim de aklıma havuzda, denizde, şişme havuzda hatta evde leğende dahi yüzdürebileceğimiz bir kayık yapmak geldi.

Malzemeler
Ahşap abeslang çubukları
Renkli abeslang çubukları
Sıcak silikon tabancası
Minik oyuncaklar

Faaliyete başlamadan önce kırtasiyelerden gerekli olan malzemelerimizi temin ediyoruz. Renkli ve ahşap abeslang çubuklarımızı masamıza alıyoruz.

Dört adet yeşil renk çubuğu fotoğraftaki gibi eşkenar dörtgen şeklinde sıcak silikon ile birbirine yapıştırıyoruz.

 

Alttan başlayarak yeşil, kırmızı, sarı, mavi, çubuklarımızı birbirine yapıştırıyoruz. En altına ise mor renk çubuklarımızı sal şeklinde yan yana dizip kayığımıza yapıştırıyoruz.

Daha sonra ahşap renk abeslang çubuklarını kısaltarak iki adet oturma yeri hazırlıyoruz ve kayığımızın üstten ikinci kısmına yapıştırıyoruz.

İkişer adet ahşap renk abeslang çubuklarını da birbirine yapıştırarak iki kürek hazırlıyoruz. İçine de en sevdiğimiz minik oyuncaklardan yerleştiriyoruz. Dalga ile düşmemeleri için onları da sıcak silikonla yapıştıralım.

Kayığımız hazır! Haydi, bir deniz ya da havuz kenarına gidip onları suya bırakalım ve balık tutmalarını izleyelim. Kayığımızın rüzgâr ve dalgayla kaybolmaması için ince bir iple bağlayıp ucundan tutmanızı tavsiye ederim. Bir daha ki aya kadar merakta kalın dostlarım…

*Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım.

E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*