Artı-Eksi Limanı’na yolculuk başlasın! (2023/04)

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Seni çok bekletmedim değil mi? Yetiştirmem gereken bir ödevim vardı. O nedenle geciktim. Hadi hemen yola çıkalım. Bugün ARTIEKSİ LİMANI’na gidiyoruz.

Okurcan:…………………………………….

Tabii ki anlatırım Okurcan. Demek ödevimin konusunu merak ettin. Şimdi beni iyi dinle. Ödevimin konusu doğal oluşumlardı. Ben de bu konu ile ilgili araştırmalar yaptım ve peri bacaları çok ilgimi çekti. Arkadaşlarımın da peri bacalarının oluşum hikâyesini öğrenmelerinin yararlı olacağını düşündüm. Uzun araştırmalardan sonra öğrendiğim bilgileri derleyip yazdım. Dosyamın içine peri bacalarının fotoğraflarını koydum. Ödevimi sınıfta sundum. Öğretmenim ve arkadaşlarım ödevimi çok beğen- diler.

Okurcan:…………………………………

Peri bacaları Kapadokya’da bulunmaktadır. Çok uzun zamanlar öncesinden günü- müze uzanan bir hikâyesi vardır. Yanardağlardan püsküren lavlar, yıllar geçtikçe katılaşmış ve tabakalar oluşturmuş. Zamanla yağmur ve rüzgâr gibi etmenlerle bu lav tabakalarında aşınmalar olmuş. Dünyada benzeri olmayan peri bacaları hâline gelmiş. Kapadokya, turizm açısından çok önemli bir yere sahiptir. Bu doğal güzelli- ğin havadan görülmesi için balon turları düzenlenmektedir.

Okurcan:………………………………………

Tabii ki Okurcan. Peri bacalarını görmeye gidebiliriz. Yaz tatili için planımızı yaparken, Kapadokya için birkaç gün ayırmalıyız.

Aaa bak Okurcan, limana yanaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi sohbet ederken vaktin nasıl geçtiğini anlamadım. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Resfebe ve kuralını görmek için Nisan sayımızı kaçırmayın! Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı liman

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*