Tabletten ayrılamayan çocuk ve origami

Bilgisayar ve tablette oynanan oyunları çok seven küçük bir çocuk varmış. Öyle ki, yemek yerken bile oyun oynar ya da video izlermiş. Bu sebeple masanın üstünde duran kalemler kendilerini terk edilmiş ve üzgün hissederlermiş. Çocuğun faydalı işlerde kullanılmayan beyni günden güne küçülmeye başlamış. En sonunda çocuk da küçücük kalıp masanın üstüne düşmüş. Kalemler kendi boylarına gelen çocuğun üzüleceğini düşünmüşler ama çocuk gayet mutluymuş. Çünkü tabletini kimseye görünmeden rahatlıkla kullanabilecekmiş.

Kalemler şaşkınmış. Ona güzel etkinlikler bulurlarsa çocuğun bu bağımlılıktan kurtulabileceğini düşünmüşler. Elektronik aletlerden yayılan radyasyon yüzünden yönünü kaybetmiş bir arının yolu onların masaya düşmüş. Onlara yardım etmiş. Çocuğun ebru yaparsa belki düzeleceğini düşünüp ona bu etkinliği anlatmış. Çocuğun tek bildiği karşı sınıfta okuyan Ebru isimli kızmış. Ebru çalışması yapmak istememiş. Masanın üstündeki çiçeklerin kokusunu alıp gelen kelebekler de kalemlere yardım etmek istemiş. Kelebekler kanatlarının üstündeki gibi gibi simetrik şekiller çizip boyamayı teklif etmişler ama boşuna. Masaya kanatlarının üstündeki noktaları kaybeden bir uğur böceği gelmiş. Sorunun çözümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyacakmış. Ama çocuk ne tabletten ne bilgisayardan vazgeçmiyormuş. Günler böyle geçerken göç eden bir kuş gelmiş masaya. O da masanın üstündeki çocuğa doğaya temiz havaya çıkmasını tavsiye etmiş. Ona bildiği tüm açık hava oyunlarını öğretebilirmiş. Ama bu da diğer fikirler gibi çocuğu etkilememiş.

Bir gün masaya bir dergi bırakılmış. Dergi de kare kağıtlarla çocuklara origami yapılmasını gösteriyormuş. Bilgisayarda oynadığı oyunu karelerden oluştuğundan çocuğun ilgisini çekmiş. Can Kardeş’i heyecanla almış hikâyeleri okumuş. Origamileri katlamış. Origamilerle ilgilenen, hikâye okuyan çocuğun beyni gelişmeye başlamış. Böylece vücudu da büyümeye başlamış. Kalemlerde artık kullanılacakları için çok mutluymuş.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*