Ekim sayımız çıktı!

ekim

Can Kardeş Ekim sayısı çıktı!

KABE’NİN ŞUBELERİ: CAMİLER

Can Kardeş Aylık Çocuk Dergisi her zamanki gibi yine, yeniden dopdolu içeriğiyle okurların karşısına çıkıyor.

1-7 Ekim Cami ve Din Görevlileri Haftası olarak, kapak dosyasını “Camiler ve Din Görevlileri” konusuna ayırıyor. Yazıda, İnci Karaman, “Kâbe-i Muazzama’nın Şubeleri: Camiler” başlıklı yazısında, Cami’nin kelime anlamından tutun, ilk mescide kadar konuyla ilgili merak edilen bilgileri okurlarına aktarıyor.

Asya ile Zamana Yolculuk sayfasının çizeri Ayşenur Özer, bu sayı Dünya’nın en büyük Mimarı, Mimar Sinan’ı konuk ediyor ve eserleri olan camileri işliyor.

*

Arif, sonbaharın özelliği olan yaprak dökümünü işliyor. Sararan yapraklar üzerinde arkadaşlarıyla bakın nasıl bir sohbet gerçekleştiriyor.

Makas Eller köşesinde, Şule Ünlü Gülgün yağmurun oluşumu ile ilgili ilginç bir deneyle karşımızda. Siz de deneyin.

Hikaye yazarımız Mehtap Yükselten ablamız, “İyiliğe Karşı Kötülük” başlıklı yazıda, davranış biçimimizi sorguluyor.

ZIRHINI SIRTANDA TAŞIYAN SAVAŞÇI

Hayvanlar Alemi’ne zırhını sırtında taşıyan “Armadillo” konuk oluyor. Armadillo’nun nasıl bir hayvan olduğunu, nasıl yaşadığını ve sırlarını öğrenmek istiyorsanız, öğrenecek çok şeyiniz var.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ ALBÜMÜ

Dergimizin Çizgilerle Kıssalar ve aynı zamanda Bilmece-Bulmaca çizeri Hayreddin Ekmen’in özel söyleşisini okuyacaksınız bu sayımızda.

Yıllardır Can Kardeş Dergisi’nin sayfalarında yerini alan Bediüzzaman Said Nursi’ adlı eser, nihayet albüm olarak kitap raflarında yerini aldı. Dergimizin Haber Koordinatörü Kübra Örnek Korkmaz’ın özel söyleşisinde “çizgi-romanın önemi,” ve “Bediüzzaman Said Nursi” albümü ile ilgili özel anekdotlar yer alıyor. Mutlaka okuyun.

UÇAN ÇOCUK MARS’TA

Can Kardeş’in en sevilen karakterlerinden Vız Vız Arı, 8 Ekim Ahtapot Günü’nde ahtapot arkadaşını ziyaret ediyor. Bu eğlenceli sohbeti kaçırmayın.

Uçan Çocuk yine macera peşinde koşuyor. Bu safer “Mars”a gidiyor ve hayat var mı diye araştırıyor. Peki gerçekten hayat var mı? Bu sorunun cevabı, dergimizde.

Çizgi-Deyim bölümümüzde “Püf Noktası”nın gerçek hikâyesini okuyacaksınız.

VE DAHASI CAN KARDEŞ’TE

Mizah, Bilgi ve Beceri sayfaları… Genç Yazar Çizerler, Bahçıvanın Not Defteri, Bir Fikrim Var, Origami, Resfecan’ın Maceraları, ve daha neler neler…

Aradığınız ve merak ettiğiniz her şey Can Kardeş’te!

Ekim sayımızı kaçırmayın!

Dergimize abone olmak için tıklayın.

işrak resfebe sel sembol

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*