Ormanlarımız yanmasın! (2021/09)

orman

Merhaba arkadaşlar;

Ormanlarımız yanıyor, içindeki hayvanlar, böcekler ve bitkiler de yanıyor. Bunları izlerken çok üzülüyoruz. Bizim de içimiz yanıyor. Ormanlar oksijen kaynağımızdır. Aynı zamanda yurdumuzun yeşil süsüdür. Hayvanların da yaşadığı ortamlardır. Yağmuru düzenler, erozyonu önler ve daha birçok faydaları vardır.

Ormanlarımızı korumalıyız, onlara sahip çıkmalıyız. Orman yangınlarını önlemek için ormanlarda piknik yapmamalıyız. Ne kadar dikkatli olsak da, belki ateşi tamamen söndürmemiş olabiliriz. Şişe ve cam parçalarını da ormanlara atmamalıyız. Ormansız bir ülkede yaşamak istemiyorsak, bunlara dikkat etmeliyiz.

Haydi eyleme geçelim!

Arkadaşlar, orman yangınları bende şöyle bir fikir gelişmesine neden oldu. Mesela, orman yangınlarının çıkmaması için bir eylem geliştirebiliriz. Bunun için, ormana gittiğimiz zaman, orada gördüğümüz cam parçalarını toplayıp çöpe atmalıyız.

Farkındalık oluşturmak için arkadaşlarla böyle bir orman gezisi düzenleyebiliriz.

Bundan başka piknik yapanları gördüğümüz zaman, onları uyarmalıyız. Çevrede gördüğümüz şüpheli kişileri de yetkililere haber vermeliyiz.

Arkadaşlar, ormanlarımızı korumak için başka fikriniz varsa, bizimle paylaşabilir ve daha güzel fikirler ortaya çıkabilir.

Hepinizi sevgi ile selamlıyor, ormanlarımızı koruyalım diyorum.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*