Doğayı evimize getiriyoruzzz!

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim. Nasılsınız? Sağlığınız, keyfiniz yerindedir inşaallah. Yaz mevsiminin gelmesiyle güzel bir doğa etkinliği hazırladım sizlere. Ah şöyle bir hayal ettim de pandemi dönemi bitmiş, tüm Can kardeş okurları birlikte doğa yürüyüşüne çıkmışız, ne güzel olurdu değil mi? Haydi o zaman hayalimizde gidelim; çantana suyunu, büyütecini, fotoğraf makineni, çerçeveni ve gerekli diğer malzemeleri al yola çıkalım…

Malzemeler

  • A4 kağıdı
  • Çerçeve
  • Makas
  • Jüt ipi
  • Çiçek ve yapraklar Yapıştırıcı

doğa

1) Uzuuun ve keyifli bir yolculuktan sonra sadece kuşların cıvıltısı ve nehrin şırıltısının duyulduğu o güzel ormana varıyoruz. Şehrin gürültüsünden sonra arıların vızıltılarını duyacak kadar doğayla iç içe olmak ne güzel değil mi? Bu yemyeşil ormanda sizinle yürümek çok keyifli.

2) Şuraya bakar mısınız arkadaşlar? Rabbimizin sanat eserleri adeta bize poz veriyor! Sessizce fotoğraf makinemizi elimize alalım ve çiçeğin üzerindeki orman sakinlerini fotoğraflayalım. Doğa fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum, eve döndüğümde tefekkür etmelik ne çok fotoğrafım oluyor.

3) Bu keşif yolculuğunda ilgimizi çeken, hoşumuza giden yaprak ve çiçekleri toplayalım. Bir ormanda kaç farklı renkte, kaç farklı tonda, kaç farklı şekilde, kaç farklı türde çiçek, yaprak, böcek ve ağaç görebiliyoruz değil mi? Her birine SübhanAllah! Şu nehir kenarında birazcık oturup soluklanalım, piknik yapıp karnımızı doyuralım.

4) Şimdi de herkes topladığı yaprak ve çiçekleri çıkarsın bakalım! 🙂 Ne güzel çiçekler toplamışsınız arkadaşlar hayran kaldım.

5) Bu keşif yolculuğunu taçlandırmanın tam zamanı! Çantamızdan çerçevelerimizi çıkaralım ve topladıklarımızı dilediğimiz şekilde çerçeve içine yerleştirelim.

6) Ama çerçeveye hepsini sığdıramadık değil mi? Bazılarından minik buketler yapıp ip ile fiyonklar yapalım. A4 kağıdımıza dilediğimiz şekilde tasarlayıp yapıştıralım. Ah ben bayıldım bu doğa güzelliklerine, hepinizinki harika oldu! Akşam olmak üzere. Keşif yolculuğumda bana eşlik ettiğiniz için çok teşekkürler. Çerçeve ve tasarım sayfanızı odanızda sergilerken hep bu güzel maceramızı anımsayın olur mu? Bir dahaki aya kadar sağlıkla ve merakta kalın dostlarım. 🙂

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım. E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

Doğada bir tefekkür fırsatı: Tatil

Doğanın gönüllü temizlikçileri

Doğadaki kar tanelerindeki eşsiz sanat

Temmuz sayımızı kaçırmayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*