Lili-Lülu Limanına Yolculuk

Merhaba Okurcan,

Bir ay oldu seninle görüşemeyeli. Nasılsın? Teşekkür ederim Okurcan, ben de iyiyim.

Seninle bugün Lıli-Lülu Limanı’na gidiyoruz.

Çok heyecanlı gördüm seni Okurcan. Gezilerimiz çok hoşuna gidiyor, öyle mi? Ben de seninle çok güzel vakit geçiriyorum. Hadi bakalım yola çıkalım.

Manzara çok güzel değil mi Okurcan? O çiçeklerin adını mı soruyorsun? O çiçeklerin adına gelincik derler. Niçin bu adı koyduklarını bilmiyorum. Evet, tabii ki internetten araştırıp, öğrenebilirsin. Gelincikler, doğada yabani olarak yetişir. Bakıma ihtiyaç duymaz. Saksıda yetiştirmek çok güçtür. Renkleri çok canlı değil mi? Çoğunlukla kırmızı renklidir ama beyaz, pembe, sarı renkli gelincikler olduğunu da biliyorum. Ben kırmızı ve pembe renkli gelincik gördüm Okurcan. Hiç sarı ve beyaz renkte olanlardan görmedim. Gelincik çiçeğinin yaprakları çok hassastır. Uzun ve ince bir sapı vardır. Sap kısmı yeşildir. Evet Okurcan, istersen gelinciklerle ilgili araştırma yapıp daha çok bilgiye sahip olabilirsin.

Okurcan:…………………………………..

Evet Okurcan, ben de duymuştum. Gelincik aynı zamanda hayvan adıdır. Hatta bir yerde okumuştum. Gelinciklerin tüyleri; yaz aylarında başı ve sırtı kahverengi, karınları beyaz renkte olmasına rağmen kışın beyaz renkte olurmuş. Bu durum aslında birçok yaban hayvanında gözleniyor.

Okurcan:………………………………..

Bugün çok güzel bir yolcuktu Okurcan. İkimiz de bilgilerimizi birbirimize aktardık. Seninle sohbet etmeyi çok seviyorum. Bak limana yanaşıyoruz. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Kural 25: Resfebede bazen harflerin üzerine harf veya hece yazılır. Bu durumlarda -lı, -li, -lu, -lü ekleyerek okumalıyız.

Birlikte resfebemizi okuyalım.

liman dalış

Resfebeleri çok kolay okuyorsun Okurcan. Harikasın.

Şimdi limandaki resfebeleri okuman gerekiyor. Okurcan bak, Lemanur geliyor. Resfebeyi o da çok seviyor. İsterseniz birlikte okuyabilirsiniz tabii ki de. Sonra da sohbet edersiniz. Ona bugün öğrendiklerini anlatırsın. Benim biraz işim var. İşimi bitirince hemen gelirim.

liman

Ooo bu ne güzel sohbet. Resfebeler çok mu kolaydı? Hiç zorlanmadan okuduğunuza sevindim. Gidiyor musun Lemanur? Görüşürüz. Okurcan, şimdi de KIŞLIK kelimesinin resfebesini yapman gerekiyor.Her zaman olduğu gibi sana ipuçları vereceğim. Kolay gelsin Okurcan.

Adım 1: Tombulca K çiz.

Adım 2: İçine istediğin kadar KIŞ yaz.

CEVAPLAR
ELİF, YAZLIK, BÖLÜM, YELİZ, BULUŞ

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*