Ayrı Limanı’na Yolculuk

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Teşekkür ederim, ben de iyiyim. Hadi hemen yola çıkalım. Bugün AYRI LİMANI’na gidiyoruz Okurcan. Geçenlerde seni okulunda ziyaret etmek, arkadaşlarınla tanışmak istemiştim. Sınıfa girince şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. Nasıl? Sınıftaki hâlimi taklit ederek mi göstereyim? O zaman izle.

-Aaa…. Nerede bu sınıfın öğrencileri? Dilek öğretmen nerede? Sınıf bomboş. Hu hu, kimse yok mu? Televizyonda uzaktan eğitim başladı demişlerdi. Demek ki herkes evinde. Evde kal Türkiye. O zaman ben de eve gideyim. Ama önce bu boş sınıfta prova yapayım. Çocuklara Resfecan’ın Maceraları’nı anlatan bir video çekeceğim. Bakalım kamera karşısında heyecanlanacak mıyım? Hadi o zaman macera başlasın. Evet hazırım.3-2-1 kayıt.

-Merhabalar. Ben Resfecan. Bugün sizlerle tanışmaya geldim. Öhhööhhhöööö.

Nerden çıktı bu öksürük? Ses tonumu ayarlayıp yeniden başlayayım. (içimden bir ses)

-Merhaba çocuklar, nasılsınız?

Yine olmadı. Nasılsınız diye sormayacaktım ki. Kendimi tanıtacaktım. (içimden bir ses)

-Merhabalar. Ben Resfecan. Bugün sizlerle tanışmaya geldim. Biz Okurcan’la her ay bir limana doğru…

Burada ne yapıyorsun, sorusuyla irkildim. Sınıfın kapısına doğru döndüğümde uzun boylu, siyah kıvırcık saçlı birinin bana doğru geldiğini gördüm. Bana tekrar “Burada ne yapıyorsun?” sorusunu sordu. Biraz tedirgin olsam da gerçekleri söylemeye karar verdim. Sen bu kişinin kim olduğunu biliyor musun? Evet, evet ben de öğrendim. Sizin okulun müdürüymüş. Benim niçin orada olduğumu öğrendikten sonra senin uzaktan eğitim nedeniyle evden derslere katıldığını söyledi. Madem buraya kadar geldin benim misafirim ol, dedi. Ben de kabul ettim. Önce okulu gezdik. Sınıfları, spor salonunu, drama salonunu, akıl oyunları odasını, ana sınıfını… Okulunuz çok güzel Okurcan. Duvarlardaki resimlere bayıldım. Hepsi de çok güzel çizilmiş. Rengârenk çizgi film kahramanları, kitap okuyan çocuklar, notalar… Evet, anlattı Okurcan. Bu resimleri Alev öğretmen ile Tuğba öğretmen birlikte çizmişler. Okul açıldığı zaman onları gördüğünde resimleri çok beğendiği mi söyler misin?

Bak Okurcan, limana yanaşıyoruz. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Kural 22: Resfebede bazen harfler ayrı yazılır. Böyle resfebelerde harflerin veya hecelerin başına veya sonuna ayrı kelimesini koyarak okuma yapman gerekir.

Beraber okuyalım.

Çok kolay okuduk değil mi?

Hadi bakalım Okurcan, şimdi de senin için hazırlanmış resfebeleri okuman gerekiyor. Çok mu kolay? Bence de çok kolay.

Harikasın Okurcan. Şimdide AYRIM kelimesinin resfebesini yapman gerekiyor. Sana vereceğim ipuçları ile hiç zorlanmayacaksın.

Adım 1: Sayfanın sol tarafına M yaz.

Adım 2: Sayfanın sağ tarafına birçok M yaz

Adım 3: Sol tarafta yazdığın M harfinin üstüne doğru ok çiz.

Bak ne kadar kolay olacak. Önümüzdeki ay görüşmek üzere hoşça kal.

CEVAPLAR

APAYRI, AYRIT, AYRICA, AYRILIK

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*